NISU LOKALIZIRANI / Još uvijek gori na dva mjesta u Šibensko-kninskoj županiji: kanaderi i helikopteri gase požar

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Šibensko-kninskoj županiji aktivna su dva požara, onaj kod Plavnog koji je u srijedu prešao iz Zadarske županije, te požar u Vinovu u općini Unešić.

11.8.2017.
10:33
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Požar kod Plavnog još uvijek nije lokaliziran. "Danas je na požarištu angažirano 11 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Ervenik, JVP-a Knin i Državne interventne postrojbe Šibenik. Na požarištu je u četvrtak bio angažiran i kanader te dva helikoptera“, kažu u Centru 112.

Još uvijek nije lokaliziran ni požar koji je u četvrtak poslijepodne planuo u Vinovu u općini Unešić. Na požarištu je 29 vatrogasaca iz JVP Drniš, DVD Ružić, DVD Unešić, DVD Perković, DVD Šibenik, DVD Brodarica, DVD Bilice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak su u gašenju tog požara bila angažirana dva kanadera i dva airtractora, a procijenjena opožarena površina je oko 50 hektara.

Iz Ministarstva obrane u petak su priopćili kako su od ranog jutra dva kanadera i dva airtractora upućena na požarište Gornje Vinovo kod Unešića, na kojem su zračne snage bile angažirane i u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letačka posada helikopterom će prevesti vatrogasce do aktivnih požarnih područja na Kamešnici kod Sinja te dopremati spremnike vode. Na požarištu Kamešnica u petak je angažirano 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari njih 24. .

U MORH-u kažu kako su u četvrtak zračne snage sudjelovale u gašenju sedam požara, na koje je ukupno izbačeno oko 200 vodenih bombi te su ostvarena 54 sata naleta na požarištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo