'Još nismo dobili cjelovitu gospodarsku strategiju'

'Do sada nije do kraja jasno koja je strategija, vidljivo je da se ide na uravnoteženje proračuna...

25.1.2012.
19:55
VOYO logo

"Mislim da su još u fazi uhodavanja, da se još traže najbolji potezi. Obično Vlade imaju 100 dana, mi smo ovoj Vladi dali 30, možda zbog krize i nema dovoljno vremena. Ja zaista očekujem da će se izaći s nekim propisima koji daju određenu nadu da će biti bolje, prvenstveno u gospodarstvu", kazao je predsjednik Josipović u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Kazao je i kako do sada nije jasno što je gospodarska strategija Vlade. "Ono što još očekujem i što mislim da nedostaje je suštinski dio: kako privući nove investicije. Mislim da država, Vlada, Sabor hitno moraju reducirati broj procedura da bi se ušlo u biznis", kazao je predsjednik, dodavši da cjelovitu strategiju koja bi dovela do jačanja investicija i do povećanja broja zaposlenih još nismo dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li on za to da mu se ukine povlaštena mirovina, Josipović je kazao kako je on "vjerojatno prvi od istaknutijih dužnosnika koji je govorio o tome da dužnosnici moraju ići po jednakim uvjetima u mirovinu kao i ostali". Napomenuo je i da ne računa na korištenje takozvanog Ureda bivšeg predsjednika, a otkrio je i da će smanjiti broj zaposlenih u svom Uredu.

"Čini mi se da će sedam osoba otići ili je već otišlo iz Ureda. Vrlo je vjerojatno da ovih sedam osoba neće biti zamijenjeno sa sedam nego sa četiri ili pet osoba", kazao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Povlaštene mirovine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo