JOŠ JEDNO IME GURNUTO U JAVNOST: / Je li ovo doista Mostov kandidat za premijera?

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
20.12.2015.
15:27
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Marinko Škare profesor je Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli, tvrdi Slobodna kojoj je tu informaciju potvrdio visoki izvor u Mostu.

Informacija je dana novinarima prije nego je sastanak otišao u smjeru u kojem je otišao - HDZ je odbio potpisati dokument koji je nudio Most, a SDP ga je potpisao. SDP je, podsjetimo, predložio da Petrov bude premijer jer ima, kako je rekao Zoran Milanović, barem nekakav izborni legitimitet. Šef SDP-a je u svakom slučaju otklonio mogućnost da će biti premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EPILOG SASTANKA: /

Domoljubnoj koaliciji vrata su zatvorena, Milanović više neće biti premijer

Image
EPILOG SASTANKA: /

Domoljubnoj koaliciji vrata su zatvorena, Milanović više neće biti premijer

Biografija mogućeg premijera

Profesor Škare rođen je i odrastao u Puli, gdje je završio fakultet, a postdiplomski studij i doktorat u Zagrebu. Na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli zaposlen je od 1994. godine, redovni je profesor u trajnom zvanju, a neki od kolegija koje predaje jesu Uvod u ekonomiju, Analiza investicija i Ekonomska filozofija.

Ove godine dodijeljena mu je saborska državna nagrada za znanost za 2014. godinu, a prošle godine bio je dobitnik Nagrade "Istriana" u kategoriji znanost, odgoj i obrazovanje, koja se dodjeljuje najzaslužnijim pojedincima iz Istre koji su ostavili traga na području u kojem djeluju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi iz Mostova ekonomskog tima, a u studenom je sudjelovao u izaslanstvu te stranke koje je s dvije velike koalicije razgovaralo na temu financija i poreza. Jedna od njegovih najpoznatijih deviza je da u središtu ekonomije treba biti čovjek, a ne profit. Svojedobno je za sebe rekao kako njegov prvi izbor za studij nije bila ekonomija, nego pravo, ali da se nakon početka studiranja zaljubio u ekonomiju, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo