JEDAN PLJESAK ZA HRVATSKU BIROKRACIJU: / Žena koja je ostala bez obje noge mora čekati da vještaci utvrde je li invalid ili ne

Image

Franko Ipavec (75) je teško pokretan, a već deset godina koristi hodalicu, dok je njegova supruga potpuno nepokretna nakon amputacije obje noge iznad koljena.

14.5.2018.
7:31
VOYO logo

Ireni Ipavec iz Labina amputirane su obje noge, no ona i teško pokretni suprug Franko moraju čekati čak godinu dana kako bi Centar za socijalnu skrb izdao rješenje za financijsku pomoć.

On koristi hodalicu, a njoj su amputirane obje noge

Zahtjev su predali u veljači, a Glas Istre piše kako im je odgovoreno da je postupak tako dug zbog toga što vještaci moraju utvrditi je li osoba za koju je zahtjev predan invalid ili nije. Franko Ipavec (75) je teško pokretan, a već deset godina koristi hodalicu, dok je njegova supruga potpuno nepokretna nakon amputacije obje noge iznad koljena. To se dogodilo prije šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je bio prvi serviser Gorenja u Istri, gdje je poznat kao vrsni majstor za bijelu tehniku, dok je Irena 35 godina radila u administraciji Labinkomerca.

Bolesti i velika tragedija

Par se vjenčao 1964. godine, a 1993. su doživjeli tešku tragediju kad su izgubili sina, koji je stradao na poslu u Italiji. Tu su bile i bolesti: Franko je 1983. doživio moždani udar, a 2002. infarkt. Hodalicu koristi već deset godina zbog problema s kralježnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irena je pak 2012. godine ostala bez obje noge. Sada čekaju rješenje za financijsku pomoć, koju će dobiti tek kad se utvrdi je li ona zaista invalid, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo