JOŠ JEDAN SRAMOTNI INCIDENT: / Aktivistica jajem gađala Obersnela, pogodila glazbenicu u oko

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovacic

Na simfonijskom koncertu u Rijeci, koji se kao finale otvaranja Riječkih ljetnih noći pred velikim brojem tradicionalno zainteresirane publike, održao na Trgu 128.

19.6.2015.
14:29
PIXSELL, Goran Kovacic
VOYO logo

Pred sam kraj koncerta, kad su na pozornicu izišli gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel i direktor riječke Opere, Marin Blažević i uputili pozdravnu riječ okupljenoj publici i sudionicima programa, iz gledališta su doletjela dva jaja, koje je riječka aktivistica Vedrana Spadoni Štefanić namijenila govornicima, javlja Novi list.

No, riječka aktivistica koja se zalaže za dignitet grada, nije pogodila gradonačelnika već dugogodišnju članicu orkestra, violinisticu Svetlanu Sušanj Karabdić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodila glazbenicu tik do oka

Bačeno jaje pogodilo ju je u ugao oka, tik do sljepoočnice, a razlilo se i po instrumentu. Kolegici su priskočili upomoć glazbenici. Povreda je sanirana i konstatiran visoki tlak, kao rezultat šoka i stresa.

U 30 godina od kada je članica orkestra tako nešto nije se dogodilo

Oni koji su bili u pratnji pričaju kako je Svetlana Sušanj Karabdić izjavila kako u više od trideset godina koliko je članica orkestra nikad u Rijeci nije bilo napada na muzičare na pozornici, da se u tom trenutku osjećala krajnje poniženom i uvrijeđenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frljić i Blažević gađani jajima, šamar za pročelnika

To nije jedini incident koji se dogodio u Rijeci. Festival Riječkih ljetnih otvoren je performansom intendanta HNK Ivana pl. Zajca Olivera Frljića i umjetničkog voditelja festivala i ravnatelja riječke Opere Marina Blaževića nazvanim “Otkaz Frljiću i Blaževiću” pred zgradom HNK, koji je izazvao burne reakcije gledatelja, pa i fizičke sukobe. Frljić i Blažević čitali su oko pola sata upise prepisane s interneta u kojima ih osobe pod imenima i prezimenima ili nadimcima vrijeđaju, optužuju ih za mržnju prema Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima, insinuiraju Frljićevo srpsko nacionalno porijeklo, dovode ih obojicu u vezu s homoseksualizmom...Frljić i Blažević gađani su jajima, dok je gradski pročelnik za kulturu Ivan Šarar dobio udarac u glavu.

Novi list/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo