HAPPY END / Johnny je mjesecima lutao Hrvatskom: 'Našli smo ga u Svetoj Heleni, a prošao je sve i svašta

Zadnjih dana su ga pratili, snimali kamerama i promatrali mu ponašanje

7.1.2020.
20:07
VOYO logo

Serval, koji je mjesecima lutao Hrvatskom  sada je na sigurnom i bit će vraćen vlasniku iz Slovenije.  Afričku subsaharsku divlju mačku uhvatili su nakon tjedan dana potrage veterinari Vedran Slijepčević i Branimir Raindl. Serval Johnny je sada na toplom, nahranjen i postao je prava zvijezda. Četiri mjeseca lutao je prije nego je konačno uhvaćen.

Odgojen je kao i domaća mačka 

''Johnny je iz Slovenije, iz okolice Novog Mesta do Svete Helene gdje je smo ga uhvatili prošao sve i svašta. Prošao je Savu, prošao je cijeli Zagreb i okolicu, Veliku Goricu, ponovno Savu, autoput, da bismo ga locirali na kraju u Svetoj Heleni. Uhvatili smo ga na klopku, nije bio dovoljno povjerljiv da bi mu prišli i uspavali ga puškom za uspaljivanje. Ali smo uspjeli ga zadnjih osam dana pratiti, snimiti kamerama i promatrati kako bismo vidjeli njegovo ponašanje. On je polako stekao povjerenje u nas'', objasnio je veterinar Branimir Reindl.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je čak pet mjeseci proveo lutajući po Hrvatskoj, on i dalje ima naviku jesti iz ruke, a pri tome nije nimalo agresivan. 

''On je bio kućna mačka, on je odgojen kao i domaća mačka u prosječnoj obitelji, u dnevnom boravku, međutim moramo razumijet kako je to ipak divlja životinja koja je provela ipak nekih pet mjeseci u divljini gdje se morala snalaziti'', kazao je Reindl. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo mu spasili život, jer moramo razmišljat da je to mačka koja je inače iz toplih, afričkih predjela i niti fiziološki, niti anatomski nije građena da živi naše zime. Postoji jako velika opasnost da bi se kod naših jako niskih temperatura počeli smrzavati vrhovi prstiju, uši i slično'', dodao je. 

Po afričku supsaharsku divlju mačku dolaze njegovi vlasnici. Poslije mjeseci lutanja, on se vraća u svoju obitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo