intervju za rtl / John Newman je osvojio srca zagrebačke publike: 'Ne želim biti zvijezda, želim samo stvarati glazbu'

Dobrodošli natrag. Od dječaka iz siromašne engleske župe do najmoćnijeg soul glasa na svijetu. John Newman sinoć se prvi put uživo predstavio zagrebačkoj publici i potpuno je raspametio

24.6.2016.
18:09
VOYO logo

Jednom riječju - spektakl! John Newman prvi put se pojavio u Zagrebu, ostavio srce na pozornici i osvojio srca svih koji su do sada mogli samo sanjati kako zvuči uživo. 

Johne, moram ti reći, Zagreb je zaljubljen u tebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek sam pod adrenalinom. Rekao sam si da sam lud pa bih mogao nastaviti biti lud za vrijeme ovog intervjua. Nikada nemam intervjue nakon gaže jer sam onda sav nikakav", rekao je Newman. 

On je jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Proslavio se prije tri godine pjesmom "Feel The Love" s bendom Rudimental, a nakon toga hitovi su se nastavili nizati. Love Me Again, Losing Sleep, Cheating i Blame samo su neki. Obilježila ga je i suradnja s Calvinom Harrisom, a u posljednjih godinu dana prodao je gotovo milijun i pol ploča samo u svojoj zemlji. A ima tek 26 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski mediji su te nazvali imenom iza najvećih hitova današnjice. Kako se osjećaš zbog toga?

"Stvarno? Mislim da slušaju pogrešnu glazbu. Iskreno, stvarno to cijenim", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No smatra kako nije lako ploviti vodama svjetske pop glazbe. Kaže, on je pokušava učiniti drukčijom. 

"Sve se vrti oko toga tko nosi novi ruž Kendall Jenner na naslovnici časopisa, ili tko spava s najvećom pop zvijezdom. To je loše. U tom svijetu su ljudi koji su nevjerojatni glazbenici i ne bi trebali biti uvučeni u takve stvari. Poput Calvina, koji ne bi trebao biti uvučen u to jer je umjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nevjerojatnog glasa stavljaju ga u koš s Adele, Sam Smithom, Marvinom Gayeom. A još je nevjerojatnija priča o njegovu uspjehu. Odrastao je u siromašnoj enlgleskoj župi Yorkshire sa samohranom majkom i bratom. Nakon preseljenja u London konobareći je upoznao člana Rudimentala i njegova karijera vinula se u nebesa. No on je ostao čvrsto na zemlji.

"Ja ne želim biti zvijezda. To je začaran svijet. Samo želim stvarati glazbu. Želim biti ponosan i želim da moja mama bude ponosna, moji prijatelji. Želim raditi s nevjerojatnim glazbenicima i učinit ću to po svaku cijenu. Postajem nervozan na crvenom tepihu. Pokušavam to ignorirati, zapravo, ne ignorirati, ali samo ako ima veze s glazbom, uživat ću u tome", jednostavan je John. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No on je puno više od pjevača. Sam piše, producira i aranžira svoju glazbu, režira spotove i dizajnira scenografiju i odjeću za svoj bend. Otkrio nam je i da sve pjesme posvećuje djevojci koja mu je slomila srce, a u Zagrebu je prvi put otpjevao i nove pjesme s drugog albuma Revolve.

"Nastao je u Americi. Radio sam s mnogo glazbenika koji su radili s Michaelom Jacksonom i nevjerojatnim producentima poput Grega Kurstina koji je poznat po radu s Adele, Siom, Beyonce, Katy Perry, Ellie Goulding."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kritiku, obožava ga i publika. Da bi zaslužio ovacije ne mora pustiti ni glasa.

"Hvala svima! Samo za Vas na RTL-u, ja sam John Newman i bilo mi je zadovoljstvo!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo