Jesu li lovu iz crnog fonda primali i Milinović i Bianca?

18.11.2010.
11:41
VOYO logo

Na platnoj listi nelegalnog fonda koji se stvarao pod političkim pokroviteljstvom bivšeg premijera Ive Sanadera bili su, kako tvrdi Večernji listi, nekadašnja ministrica Bianca Matković i ministar zdravstva i zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović.

No, na te optužbe Milinović odgovara tvrdnjom kako nikada nije primao novac na ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su apsolutne neistine. Sve što sam u sedam godina uzeo bilo je nekoliko putnih naloga i troškovi za benzin, no to je išlo legalno preko blagajne stranke. Riječ je o podvalama i sitnim igrama", tvrdi Milinović ističući da Ministarstvo zdravstva otkad je on šef nije nikada poslovalo s marketinškim agencijama koje su sastavni dio afera, pa smatra da možda nekome upravo to smeta.

Večernji piše kako se na listi, uz Milinovića, nalaze i dužnosnici koji idu do ranga državnih tajnika. Zanimljivo je, navodi list, da ih je povezivao bivši premijer koji je zajedno sa sebi bliskim ljudima navodno stvorio financijski paralelan sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda se radilo o isplatama u gotovini koje su išle na ruke, navodno ipak nije riječ o novcu koji je bivši HDZ-ov rizničar i šef Carine Mladen Barišić izvlačio preko Fimi medije, niti je riječ o golemoj svoti od 2 milijuna kuna i 300.000 eura.

Paralelni sustav koji se navodno stvorio oko bivšeg premijera navodno je crpio sredstva iz ugovora za razne usluge koji su se sklapali s osobama od povjerenja, a čija su plaćanja znatno premašivala vrijednost usluga. Preplaćeni iznos se vraćao i navodno dijelio u povjerljivom krugu. Od istražitelja se doznaje da je model funkcionirao tako da se paralelna primanja isplaćuju onim dužnosnicima koji su pridonosili punjenju crnog fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201008150170006 arti-201008120045006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo