Ješića hapse? Al' ne zbog mleka

„Aferu aflatoksin“ bivši gradonačelnik Inđije navodno izazvao da bi sprečio privođenje

5.3.2013.
21:12
VOYO logo

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu i član Glavnog odbora Demokratske stranke Goran Ješić mogao bi da bude uhapšen zbog milionskih malverzacija koje je počinio kao gradonačelnik Inđije, potvrđeno je Informeru, a prenosi Press Online.

Sumnja se da je Ješić uzeo mito prilikom renoviranja Sokolskog doma u Inđiji, ali i da je da Predragom Rankovićem Peconijem potpisao ugovor kojim je zemljište vredno četiri miliona evra ustupljeno za izgradnju fabrike cigareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o renoviranju Sokolskog doma potpisan je sa firmom "Vizor" iz Novog Sada. Vrednost radova je sa početnih 14 miliona aneksima podignuta na 21 milion dinara, a deo tih para firma "Vizor" uplatila je udruženju građana "Medijum grup" koju je vodio Vladimir Ješić, brat nekadašnjeg gradonačelnika Inđije.

Najveća mahinacija je ipak ona u kojoj je ustupljeno zemljište za izgradnju fabrike cigareta Predraga Rankovića Peconija. To zemljište vredi oko četiri miliona evra i dodeljeno je pod veoma sumnjivim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori Informera navode da je Ješić sa padacima o mleku i aflatoksinu pokušao da izazove haos i spreči sprovođenje zakona, jer je znao da na ovom slučaju rade tužilaštvo i policija.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da su potrebni dokazi za ovakve optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ješić, po mom mišljenju nije imao ovlašćenja da govori o mleku i da uznemirava javnost. Zbog toga bi trebao da bude sankcionisan. Ovako građani nisu znali kome da veruju - ocenio je Nikolić.

Goran Ješić nije odgovarao na poruke i pozive, tako da nije dobijen njegov komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo