Jelušić ispunio obećanje i podnio ostavku!

Ivo Jelušić je ipak ispunio predizborno obećanje zbog kojeg su ga novinari ponajviše gnjavili: u petak je podnio ostavku na mjesto dogradonačelnika Zagreba!

11.6.2010.
13:43
VOYO logo

Podsjetimo, Jelušić je neprestano ponavljao da će otići s tog mjesta "ako osjeti da nema podršku SDP-a u Zagrebu". S obzirom da je izgubio izbore za gradskog čelnika SDP-a, može se reći da punu podršku nije imao.

Naime, na stolove gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema u petak ujutro stiglo je pismo od Jelušića u kojemu on piše da "više apsolutno ničime ne može pridonijeti u boljem funkcioniranju gradske uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preslici Jelušićevog obrazloženja koju je Služba za informiranje Grada Zagreba uputila medijima, sada bivši dogradonačelnik podsjeća da je prvi put htio dati ostavku nakon što se Bandić kandidirao za predsjednika države, a onda još jednom nakon završetka izbora 10. siječnja. Navodi da mu je tada bilo jasno da neće moći obavljati svoju funkciju zamjenika gradonačelnika zbog toga što je on ostao jedini član SDP-a u krugu 30 najutjecajnijih ljudi gradske administracije.

Svi su ostali, naime, ili napustili SDP ili su izbačeni jer su otvoreno podržavali Bandićevu kandidaturu i time nisu poštovali odluku Središnjice SDP-a, a Jelušić tvrdi da ga je tada vrh stranke zamolio da to ne učini i da je zbog toga pristao na ostanak u fotelji drugog čovjeka Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povlačenje s mjesta zagrebačkog dogradonačelnika ne znači moje povlačenje iz politike ili iz rada za javno dobro. Naprotiv, kao zastupnik u Saboru nastavit ću djelovati na provođenju politike SDP-a na korist i u interesu građana Zagreba i Hrvatske", piše u ostavci.

Ostaje neizvjesno hoće li otići i s mjesta šefa Zagrebačkog holdinga, s obzirom na kuloarske priče da je ono ponuđeno pobjedniku SDP-ovih unutarstranačkih izbora, Jelušićevom protukandidatu Davoru Bernardiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005300307006 arti-201005280170006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo