Luksuzne nekretnine / Jedna od najpoznatijih svjetskih aukcijskih kuća otvara ured u Splitu: trgovat će luksuznim nekretninama

Jedna od najpoznatijih i najstarijih svjetskih aukcijskih kuća, britanski Sotheby's, otvara svoj ured u Splitu

12.12.2016.
19:53
VOYO logo

Neki od najbogatijih ljudi svijeta uskoro će svoje nekretnine imati i u Hrvatskoj. Elitna agencija Sotheby's International Realty će preko svog splitskog ureda bogatim strancima nuditi luksuzna zdanja diljem zemlje.

"To su vile na ekskluzivnim pozicijama koje će imati i takav nivo uređenja, ali i takvu lokaciju koja neće biti u nekim prosječnim djelovima, kako otoka, tako i gradova.", objašnjava Marko Pažanin, vlasnik franšize Sotheby's.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luksuzne vile s bazenima, dvorci, imanja s golf terenima i vlastitim šumamam u vlasništvu su Sothesbyevih klijenata diljem svijeta, no postavlja se pitanje može li i Hrvatska osigurati takvu ponudu?

"Jako je mali broj stvarno luksuznih nekretnina sbzirom da su one već prodane prilikom izgradnje, odnosno da se rade zapravo po narudžbi", smatra Matej Samardžić, agent za nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu su zanimljivi elitni kvartovi poput Bačvica i Meja. Upravo ta gradska četvrt graniči s park šumom Marjan u koju su u prošlosti znali zagaziti bespravni graditelji.

Srđan Marenić, predsjednik Društva "Marjan", objašnjava da je, trenutno, nemoguća bilo kakva gradnja na tom području. "To područje je dvostruko zaštićeno, i kao kulturno dobro i kao prirodno dobro, dakle, tu ne postoji, kakva je sada situacija, mogućnost legalne gradnje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najglamuroznijih građevina u tom dijelu grada je Vila Dalmacija i nalazi se unutar Park šume. Radi se o velebnom zdanju izgrađenom 1914. godine koje, prema posljednjoj procjeni, vrijedi vrtoglavih 120 milijuna eura. Kao ljetnu rezidenciju koristio ju je Josip Broz Tito, a prema predaji, tu je skrivao svoje ljubavnice. Osim njih, u luksuzu ove vile uživali su W. Churchill i I. Ghandi.

Identitet svojih klijenata Sotheby's strogo čuva, ali uspjeli smo doznati kako je strancima najinteresantnija vila u vlasništvu jednog poznatog splitskog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo