PRVI E-VRTIĆ U OSIJEKU /

Jedan osječki vrtić sada roditeljima digitalnim putem pruža informacije o tome što rade njihova djeca

I dok su neke tete u vrtićima dobile opomene što šalju roditeljima informacije o njihovoj djeci - u Osijeku kako bi roditelji znali što u svakom trenutku radi njihovo dijete - otvorili su e-dnevnik

18.11.2017.
19:03
VOYO logo

Što djeca rade u vrtiću, osječki roditelji mogu provjeriti u svakom trenutku - preko mobitela ili računala. Mnoge mame oduševljene su uslugom Dječjeg vrtića Lastavica. "To je jedna potpuno zatvorena platforma na kojoj vi imate pristup ne možete nikako drukčije prići nego da vamto dopiusti vrtić.

Vrtić vam da šifru i vi pristupite. To je i nekakav dnevnik  vrtički gdje vi vidite i slike, i nekakav dnevnik rada, i što je dijete radilo, i nekakvu primjedbu tetai buduća događanja. U potpunosti ste informirani", tvrdi Neferteta Eberhardt iz Osijeka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to samo jednikm klikom miša. "Imamo roditelja kojima je to prvo dijete, koji se nikad nisu susreli s vrtićem  s adaptacijama i oni su tijekom cijelog dana na svom radnom mjestu zabrinuti gdje im je dijete jel plače, kako se priviklo, je li se uklopilo. 

A ovako će u svakom trenutku moći saznati što se događa i na neki način se moći i smiriti", objašnjava Ivana Žjdlih, odgajateljica u Dječjem vrtiću Lastavica. No suvremena aplikacija dat će i puno više od smirenja roditeljima. Prati se sve što se događa. Bilježi. I unosi u sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomaže roditeljima ustvari da se povežu sa institucijom. Na način da komuniciraju s nama putem poruka,videosadržaja, putem slika, snimki. I da se mogu u svakom trenu povezati s našim stručnim suradnicima", kazala je Monika Đuranović, vlasnica Dječjeg vrtića Lastavica.

I postaviti im bilo koje pitanje na koje će preko aplikacije dobiti brzi odgovor. Roditeljima to puno znači. "Jako je teško u prolazu roditeljima na hodnicima objašnjavati, iz iskustva to govrim jer sam niz godina radila kao odgajatelj i naši korisnici su često znali požaliti da nemaju dovoljno informacija", kazala je gospođa Đuranović.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji to će se promijeniti - jer vodi pravi vrtićki dnevnik aktivnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo