JEDAN OD NAJBLIŽIH LJUDI OKREĆE LEĐA PLENKOVIĆU? / 'Napišite da je HDZ podijeljen, taj čovjek nema našu podršku'

Image

Pravi šok doživio je premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Makarskoj gdje je u petak navečer obilježena 27. godišnjica tamošnjeg HDZ-a.

18.2.2017.
21:04
VOYO logo

Premijer koji je po majci Makaranin nije krio zadovoljstvo što je među građanima, te se u društvu svoja tri ministra Damira Krstičevića, Lovre Kuščevića i Milana Kujundžića pridružio slavljenicima u hotelu Meteor.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika

'Čestitam svima 27. obljetnicu osnivanja HDZ-a u Makarskoj. To je zaista lijepa i zrela dob, taman za pobijediti na izborima u svibnju', prenose 24 sata riječi premijera što ih je budno slušao i njegov ujak Marko Raos, po svemu sudeći budući nezavisni kandidat za makarskog gradonačelnika. Upravo ta činjenica zabrinula je vrh HDZ-a, jer su svjesni da Raos dobro stoji među biračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković koji je koristio svaki trenutak za biti u društvu svoje tete Mire i ujaka Marka upitan za komentar o kandidaturi svog ujaka koji bi mu mogao dobro 'pomrsiti račune' na svibanjskim lokalnim izborima tek je uz smiješak za 24sata rekao: 'Najbolji i najmirniji dani mu tek predstoje' Na to se premijerov ujak, koji ga je odgojio, tek znakovito nasmijao.

Podijeljen HDZ u Makarskoj

Od kada je, naime, objavljena vijest da će svoju kandidaturu istaknuti i premijerov ujak Raos u Makarskoj, dobro upućeni izvori iz redova HDZ tvrde da makarski HDZ-ovci ne spavaju mirno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tamošnji HDZ je podijeljen - dio članstva ne daje potporu službenom kandidatu HDZ Juri Brkanu koji se u petak navečer silno trudio u svom podugom govoru uvjeriti Makarane kako je on budući gradonačelnik obećavši uraditi i izgraditi sve za bolji život Makarana.

Mlaki pljesak u punoj dvorani te komentari HDZ-ovaca u zadnjim redovima koji nisu išli na ruku službenom kandidatu Brkanu najbolje su svjedočili o razdoru u makarskom HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićeva podrška

'Napišite da je Raos najbolji izbor za grad Makarsku. To je čovjek koji, premda ne nosi iskaznicu HDZ, okuplja, a ne razjedinjuje. Glas za njega je glas za bolju Makarsku. Veliki dio članstva HDZ-a će njemu dati glas. Nije premijeru u ovom trenutku lako, ali brzo će i on shvatiti da će upravo njegov ujak u narednim mjesecima uraditi ono što očito sam premijer ili nije moga ili nije želio', komentirali su neki od istaknutih članova makarskog HDZ koji zbog članske iskaznice ne žele javno nastupati.

Plenković je pak podržao Brkana za kandidata HDZ za gradonačelnika Makarske uz riječi kako se veseli 'novim pobjedama HDZ u Makarskoj'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo