JEDAN JE MLAK, DRUGI NETOLERANTAN, TREĆI NEODLUČAN...: / Aleksandra Kolarić rekla što misli o kandidatima za šefa SDP-a

Image
Foto: screenshot: N1

Aleksandra Kolarić prva je istaknula kandidaturu za nasljednika Zorana Milanovića na čelu SDP-a, ali je jedina koja zasad to formalno ne može učiniti jer nije članica stranke.

22.9.2016.
13:55
screenshot: N1
VOYO logo

"Izbačena sam jer sam upozorila da se Lex Perković treba povući jer šteti stranačkim i nacionalnim interesima. Izbacili su me u roku od pet minuta. Mnogo ljudi je stradalo kao i ja, ali za njih se nije čulo. Moja situacija se pretvorila u javni slučaj jer sam javna osoba", kazala je u intervjuu za 24 sata dodavši kako očekuje da ju Glavni odbor vrati u stranku i omogući joj kandidaturu.

Image
ALEKSANDRA KOLARIĆ U PISMU SDP-OVCIMA NAJAVILA 'NOVI SDP': /

'Želim s vama nešto podijeliti...'

Image
ALEKSANDRA KOLARIĆ U PISMU SDP-OVCIMA NAJAVILA 'NOVI SDP': /

'Želim s vama nešto podijeliti...'

Treći put podnijela pristupnicu

Jučer je, kaže, treći put podnijela pristupnicu i očekuje pozitivnu odluku nakon što je dvaput bila odbijena s više instance iako joj je njezina mjesna organizacija dala zeleno svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzev Tonina Picule, za sve ostale koji su do sada istaknuli kandidature (Ranko Ostojić, Domagoj Hajduković, Orsat Miljenić i Vesna Škulić) kazala je da su "Zoranovi kandidati" i da je time samo "stvoren privid da postoji razlika". Njoj, kaže, ne treba podrška klanova jer ima podršku birača.

Za Miljenića je rekla da je Milanovićeva lijeva ruka i da pet godina nije izrekao niti jedan politički stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donio je ovršni zakon, koji je teški krimen SDP-ove vlade, donio je Lex Perković, rekao je da mu plaća u Saboru neće biti dovoljna i da ide u biznis", kazala je.

'Ostojić je arhitekt izbornog poraza SDP-a'

Ostojića je nazvala Milanovićevom "desnom rukom" rekavši da je dobar operativac, ali iznimno netolerantan te da je bio "arhitekt poraza SDP-a". Za Hajdukovića je ustvrdila da "spada u Zoranove juniore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Piculu smatra da je "potreban u najužem vrhu te stranke kao neka vrsta europskog lica", ali da SDP ne može imati vikend-predsjednika s obzirom na njegovu izjavu kako bi stranku vodio iz Bruxellesa.

"Tonino je pokazao da nema dovoljno odlučnosti i energije za lidersku poziciju", kazala je Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratila bi u stranku Josipovića i Holy

S druge strane, vratila bi u stranku sve koji su nepravedno izbačeni iz nje, poput Mirele Holy i Ive Josipovića. Milanovićevi ljudi, kaže, zalažu se za zatvoreni, autokratski SDP, dok bi njezin bio demokratska i otvorena stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je, smatra, potreban hrvatskom društvu kao kišobran pod kojim se treba okupiti.

"SDP-u ne treba dobra i loša kopija Plenkovića"

Za Plenkovića je rekla da su mu dobre strane umjerenost i politika okupljanja, a sviđa joj se što je pozvao disidente da se vrate u stranku. Na kraju je zaključila da se SDP ne smije stalno okretati i gledati u HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama ne treba loša kopija Andreja kao što je Orsat, ili dobra kao što je Tonino. Zašto ne žena, koja je dobar kandidat i koja želi okupljati", kazala je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo