JE LI SABORSKA STRAŽA PREKRŠILA OVLASTI DOK JE IZBACIVALA PERNARA? / 'Našem zastupniku su oduzeli mobitel!'

Image

Glasnogovornik Živog zida rekao je da ta stranka smatra kako je saborska straža u više navrata prekršila svoje ovlasti, a za to odgovornim smatraju potpredsjednika Sabora Željka Reinera.

22.1.2017.
13:41
VOYO logo

Nakon što su u petak iz Sabora iznijeli zastupnika Ivana Sinčića a da on prije toga nije dobio ni opomenu, iz Živog zida poručuju kako imaju i snimku na kojoj se vidi da saborska straža njihovom zastupniku Branimiru Bunjcu oduzima mobitel, bez ovlasti, a da pritom Reiner samo šuti. Naime, kako saborski zastupnici imaju imunitet i ne prolaze kontrolu prilikom ulaska u zgradu Sabora, mobitel im straža ne bi smjela oduzeti, piše 24 sata.

Image

NEVIĐENI CIRKUS U SABORU, STRAŽA IZNIJELA PERNARA, ON URLAO: ‘Ovo je demokracija, ovo je HDZ! Gledajte!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je to glasnogovornik Živog zida Tihomir Lukanić za24 sata i dodao da je stranka sve prijavila Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom cirkusa koji se u petak odvijao u Saboru, Reiner je najprije naredio izbacivanje Ivana Pernara iz sabornice, a straža je tada iznijela i Ivana Sinčića koji, smatraju u Živom zidu, nije trebao napustiti dvoranu. Saborska je straža postupila mimo svojih ovlasti i prema Branimiru Bunjcu, još jednom zastupniku Živog zida, kad su mu oduzeli mobitel.

Mobitel je Bunjcu vraćen nakon deset minuta, a kasnije je rekao da očekuje barem ispriku. Iz Živog zida poručuju da je na sve trebao reagirati Željko Reiner, ali to nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Potpredsjednik Odbora za Ustav i poslovnik, SDP-ov Peđa Grbin rekao je da će Odbor razmotriti taj slučaj, a Reiner bi mogao snositi političke posljedice. HDZ-ov Gordan Jandroković pak kaže da je Pernar prvi prevršio mjeru.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo