JE LI PUPOVAC POSTAVIO ULTIMATUM PLENKOVIĆU? / 'Odlazak Ante Ramljaka nije dovoljan. Nije moja stvar kako će se moje riječi interpretirati...'

Image

'Ostajem pri izjavi da je cilj SDSS-a da Vlada opstane, ali da šteta koja je nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način.

27.2.2018.
8:07
VOYO logo

'Ako Plenković želi sačuvati Vladu, Martina Dalić mora otići', poruka je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koja je objavljena u današnjem Nacionalu. Je li Pupovac postavio ultimatum predsjedniku Vlade, s obzirom na to da bez njegovih troje zastupnika nema vladajuće većine, odgovorio je za Večernji list.

Pupovac traži i sanaciju štete

'Ostajem pri izjavi da je cilj SDSS-a da Vlada opstane, ali da šteta koja je nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način. Nisam eksplicirao što to znači i kako će se sanacija štete izvesti. Kako će netko interpretirati te moje riječi nije moja stvar', rekao je Pupovac i dodao da samo odlazak Ante Ramljaka nije dovoljan. Potrebna je, kaže, i nagodba i adekvatna sanacija štete, no nije pojasnio na što misli kada je riječ o toj sanaciji štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODRŽAN SASTANAK PLENKOVIĆA I AGROKOROVIH VJEROVNIKA: /

'Nijedno ime nije nam izneseno'

Image
ODRŽAN SASTANAK PLENKOVIĆA I AGROKOROVIH VJEROVNIKA: /

'Nijedno ime nije nam izneseno'

Ucjena za podršku Vladi?

Podsjetimo, jučer je u Vladi održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i koalicijskih partnera. Pupovac je bio i na tom sastanku, no pritom nije govorio o odlasku potpredsjednice Vlade niti o sanaciji štete koju sada uvjetuje. Večernji list piše o mogućnosti da predsjednik SDSS-a želi ovu situaciju s Martinom Dalić koja je dovela Ramljaka nakon što je napisala lex Agrokor, iskoristiti za neku vrstu ucjene. Na taj bi način njegova stranka mogla dobiti veću korist, ako bi nastavila pružati podršku Vladi. Iz Vlade su pak jučer nakon sastanka poručili da mjesto Martine Dalić nije upitno jer je ona ključna osoba za financijske vjerovnike Agrokora. Ona im, naime, jamči da će se proces odraditi prema međunarodnim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo