JE LI PREMIJER ZNAO SVE O BORGU? Nema odluke jer je Plenković tražio izuzeće šefice Povjerenstva: / 'Ovo nam otežava rad'

Image

Razloz za izuezeće premijer vidi u činjenici da je ona radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a u udruzi je i Agrokor

31.5.2019.
11:15
VOYO logo

Andrej Plenković je jučer popodne podnio zahtjev za izuzećem Nataše Novaković iz odlučivanja o njegovoj ulozi u aferi Hotmail. Razloz za izuzeće vidi u činjenici da je ona radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a u udruzi je i Agrokor, javlja N1. Na sjednici je rečeno kako se zahtjev može tumačiti i kao zloporaba postupka jer su se sve ove činjenice znale i prije šest mjeseci pa je premijer i tada mogao tražiti izuzeće, a ne jučer poslijepodne.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

10.04.2019., Zagreb - U Banskim dvorima odrzan je sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovica i predsjednika Drzavnog vijeca Narodne Republike Kine Li Keqianga. Predsjednik Vlade RH dao je izjavu nakon sastanka. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Povjerenstvo neće raspravljati o ovoj točki nego će čekati nadležno tijelo da odluči treba li se Novaković izuzeti iz slučaja. Rasprava je nastavljena po drugoj točki zbog afere SMS. Kako javlja N1, od prijavitelja su nekoliko puta tražili da konkretizira svoju prijavu u kojoj ističe da je Plenković u sukobu interesa zbog afere SMS, brodogradilišta i Uljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NATAŠA NOVAKOVIĆ POTVRDILA: /

'Upravni sud nije odlučivao jesam li u sukobu interesa'

S obzirom na to da prijavitelj prijavu nije nadopunio konkretnim činjenicama, Povjerenstvo je donijelo odluku o nepokretanju postupka.

Novaković: Ovo nam otežava rad

"Zahtjev za izuzeće došao je jučer popodne, mi smo primorani zbog toga stati s postupkom dok nadležno tijelo, za koje još ne znamo koje bi to moglo biti, odluči mogu li ja biti dijelom ovog predmeta. Ovisno o tome vidjet ćemo kako će se nastaviti ovaj postupak", rekla je Novaković, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana je li to otežavanje postupka, Novaković je rekla: "Smatram da nam otežava rad."

Komentirala je i vrijeme kad se Plenković odlučio na slanje zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da ukoliko je premijer smatrao da sam nepristrana i da bih se trebala izuzeti iz ovog predmeta zato što je Agrokor bio član HUP-a, bilo je puno više vremena da se to iskomunicira od jučer popodne", rekla je Novaković.

Novaković o mogućoj ostavci: Razmišljam ja o svemu ovih dana

"Ovo tijelo nikad nije imalo zahtjev za izuzeće, niti se postupalo po tome. Činjenica je da je Martina Dalić navela moj rad u okviru HUP-a, nakon mog kratkog očitovanja ona nije inzistirala na mom izuzeću pa nismo shvatili to kao njen zahtjev i nastavili smo normalno sjednicu", rekla je Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje razmišlja li o ostavci, Novaković je kazala: 'Razmišljam ja o svemu ovih dana'.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo