UBOJSTVO MLADE STUDENTICE / Je li policija u Osijeku napravila propust? Nobilo: 'Neobično je da je u kratkom vremenu došlo do serije dezinformacija'

Komentirao je i poruke koje je ubijena djevojka razmjenjivala s policajcem te kazao da su one vrlo značajne

23.9.2023.
21:04
VOYO logo

Odvjetnik Ante Nobilo komentirao je za RTL slučaj ubojstva mlade studentice u Osijeku.

Policija se brani da nije bilo zataškavanja s njihove strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zataškavanje ili užasna komunikacija

Nobilo kaže često u postupcima svaka strana zauzme jedan stav, tako da ovo nije neobična situacija.

"Ono što je ovdje neobično je da je u kratkom vremenu došlo do serije dezinformacija iz policije. Prvo je iz policije izašla informacija da se radi o samoubojstvu, nakon toga da je pištolj usmrtio djevojku pa da se radi o ubojstvu iz nehaja i sad smo iz Državnog odvjetništva dobili informaciju da se radi o kvalificiranom ubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše je informacija i dezinformacija. Moramo i uzeti u obzir da se radi o policijskom djelatniku čime je ovaj slučaj još pod većim okom javnosti. Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno pogrešno komunicirali", kaže Nobilo.

Image
'SVI SMO U ŠOKU' /

Stric ubijene djevojke u Osijeku progovorio o detaljima tragedije: 'U arteriju ju je baš pogodio, ugušila se u vlastitoj krvi'

Image
'SVI SMO U ŠOKU' /

Stric ubijene djevojke u Osijeku progovorio o detaljima tragedije: 'U arteriju ju je baš pogodio, ugušila se u vlastitoj krvi'

Ključno pitanje

Komentirajući da osumnjičeni policajac nije odmah zvao Hitnu i policiju, već je navodno dva saata premiještao stvari po stanu i zvao neke ljude, Nobilo kaže da su te činjenice trebale biti pokazatelji da ne treba prihvatiti njegove teze o cijelom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i poruke koje je ubijena djevojka razmjenjivala s policajcem te kazao da su one vrlo značajne.

"Ključno je pitanje u kakvom je psihičkom stanju bio muškarac i MUP treba preispitati svoje procedure kod prijava novih djelatnika u policiju, mora preispitati medicinske testove koji proizlaze i pri ovom bi se kazneno postupku trebalo obaviti psihijatrijsko vještaćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno je pitanje sada je li policija pogriješila prilikom prijama ovog policajca. Moguće je i da to nije jedini slučaj, ako im procedure prijama nisu dovoljno kvalitetne. Policajci nose oružje 24 sata, rade u stresnim uvjetima i kontrole njih bi trebale biti puno snažnije", kazao je Nobilo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo