HEP 'TRESE' HDZ / Je li Plenković donio odluku? Zbog afere koja šteti stranci potjerat će svu trojicu glavnih aktera

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Na pitanje ima li ministar Davor Filipović njegovo povjerenje, premijer Andrej Plenković samo je odgovorio da će se 'vidjeti tko je trebao signalizirati'

11.7.2023.
21:51
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Oči su uprte u premijera Andreja Plenkovića i svi iščekuju što će poduzeti po pitanju afere s HEP-ovom prodajom viškova plina po znatno nižim cijenama.

''Kad budemo sigurni u to što se dogodilo, donosit ćemo odluke'', kazao je Plenković u utorak. Večernji list piše da za razliku od nekoliko ranijih slučajeva, sada prvi put nije decidirano branio ministra Davora Filipovića. Na pitanje ima li Filipović njegovo povjerenje, Plenković samo je odgovorio da će se “vidjeti tko je trebao signalizirati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZNALO SE MJESECIMA? /

RTL u posjedu zadnjeg dopisa HEP-a Ministarstvu: 'Prodavat ćemo viškove plina'

Image
ZNALO SE MJESECIMA? /

RTL u posjedu zadnjeg dopisa HEP-a Ministarstvu: 'Prodavat ćemo viškove plina'

Sukob Filipovića i Barbarića

Večernji list iz izvora bliskih Plenkoviću doznaje da je premijeru dozlogrdio sukob ministra Filipovića i šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića te bi stoga obojica mogla ostati bez svojih pozicija.

Taj je sukob eskalirao kada Filipović Barbariću nije htio produljiti mandat na čelu HEP-a, nego je planirao raspisati novi natječaj želeći “čisti start” u HEP-u. Znajući Barbarića, kažu Večernjakovi izvori u HDZ-u, upozorenja Filipoviću o viškovima plina zaista je bilo pa je moguće da ovaj nije reagirao želeći da odgovornost ostane na Barbariću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Letjet' će i savjetnik Lovrinčević?

Isti izvor tvrdi da bi Filipoviću ovo mogao biti kraj jer je privatni interes stavio iznad stranačkog ugrozivši HDZ. Spominje i Filipovićeva savjetnika Juricu Lovrinčevića, koji bi također mogao tražiti novi posao jer “svoje je odnose s Pavlom Vujnovcem pretvorio u državne obračune.”

Još jedan je to dodatni krak antagonizma jer Lovrinčević je s Pavlom Vujnovcem u svojevrsnom neslaganju oko Pevexa. A što se Barbarića tiče, dio Večernjakovih izvora smatra da on ne bi trebao otići ako je doista Filipovića upozoravao oko viškova plina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Za oporbu nema nedoumica, kažu da je Plenković glavni krivac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo