RAKIJA ILI OTKAZ? / Je li ovo najpijanija hrvatska županija? Uvode alkotest za dobro jutro svim zaposlenicima: 'Klijenti su ih znali tražiti u kafićima'

Zabrana se uvodi paralelno s novim pravilnikom koji će omogućiti alkotestiranje, a sve će se provoditi po nalogu rukovoditelja

20.9.2023.
22:16
VOYO logo

Županica je odlučila: svim zaposlenima u Požeško-slavonskoj županiji ujutro će biti serviran alkotest, a čiji pokaže i najmanju dozu alkohola u krvi - otkaz. Županija je stala na kraj rakiji prije posla, gemištu za ručak ili pivu na pauzi.

"Napokon da se nešto napravilo u vezi toga jer njihove pauze po kafićima i opijanje, nije baš u redu. Bilo je toga često. I svakodnevno", kazala je Ines iz Požege, a prenosi Danas.hr. S njom se slaže i Elvira koja kaže da na radnom mjestu ne smije biti alkohola i to svima mora biti jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, do zabrane nije došlo slučajno, a upućeni su otkrili kako su građani administrativne poslove morali obavljati po obližnjim lokalima.

Kažnjavat će se i oni s 0,1 promilom alkohola u krvi

"Znalo se dogoditi da klijenti traže zaposlenike u kafićima umjesto na njihovim radnim mjestima", otkrio je Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana se uvodi paralelno s novim pravilnikom koji će omogućiti alkotestiranje. Sve će se provoditi po nalogu rukovoditelja, a kažnjavat će se i oni s 0,1 promilom alkohola u krvi.

"Vjerujem da svatko dobronamjeran zna da alkohol i neka druga sredstva ovisnosti i posao ne idu zajedno. Dignitet institucije se gradi iznutra, vjerujem da smo na pravom tragu", objasnio je zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. No, odbacio je tvrdnju da je do ove odluke došlo jer su njihovi zaposlenici bili više u kafićima nego na radnim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPOJIO 470 PAROVA /

Imotski spajač brakova ženi sve, ali ne i svog sina: 'Mogu ga oženiti u roku od 24 sata, no on neće pričati sa mnom'

Image
SPOJIO 470 PAROVA /

Imotski spajač brakova ženi sve, ali ne i svog sina: 'Mogu ga oženiti u roku od 24 sata, no on neće pričati sa mnom'

"Mi smo tek jedan od jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave koja je donijela taj pravilnik, a kažem, nadam se da neće biti ni potreban", kazao je Troha.

Ipak, oni kojima se pokaže prisutnost alkohola u krvi, dobit će i drugu šansu. Tek treće pijanstvo zaposlenike će koštati otkaza, a za prva dva će dobiti upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su uhvaćeni na poslu kako piju i da moraju određene sankcije provesti da to takvog ponašanje ne dolazi", kazala je konobarica Petra. Zaposlenici su u njezinom kafiću rijetko pili, dodala je, ali ne tijekom radnog vremena. Prohibicija na snagu stupa idući tjedan.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo