nevjerojatna priča / Je li moguće!? Prije tri mjeseca preuzeo ključeve POS-ovog stana, a sad ga skupo prodaje

Image
Foto: Ilustracija/Duško Jaramaz/PIXSELL

Stan je, s pripadajućim parkiranim mjestom i okućnicom, u sveukupnoj površini od 67,5 kvadratnih metara ponuđen za 150 tisuća eura

3.2.2019.
16:01
Ilustracija/Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U najmanju ruku zanimljiva priča stiže iz Punta.

Naime, samo tri mjeseca nakon što su u Puntu, u novoizgrađeni višestambeni kompleks podignut provedbom programa društveno poticane stanogradnje, uselili sretni kupci državnim i lokalnim potporama podignutih stanova, na internetskim oglasnicima na prodaju je ponuđen jedan od stanova, i k tomu procijenjen po gotovo dvostruko većoj cijeni od one po kojoj ga je "sretni kupac" ondje kupio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuđen za 150 tisuća eura

Informacija da se, tek po useljenju u građevinu čija je izgradnja, sukladno odredbama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, bila obilato financijski potpomognuta i od države, ali i same Općine Punat, netko od kupaca odlučio okoristiti situacijom i masno zaraditi na tržišnim uvjetima baziranoj preprodaji jeftino kupljene novogradnje, brzo je prostrujala Puntom.

To i ne čudi s obzirom na to da je zbog potrebe poštovanja zakonskih odredbi i njima propisane maksimalne cijene POS-ovih stanova, a koja po kvadratu ne smije biti viša od 1,125 eura, Općina osigurala vlastito učešće u financijskom zaokruženju tog projekta, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglas ubrzo uklonjen

A nakon što se o tome počelo intenzivno ćakulati među Puntarima, oglas postavljen na Njuškalu, ali i web-oglasniku jedne otočne agencije za prodaju nekretnina brže-bolje je - uklonjen. Ipak, spoznaja da među kupcima javnim novcem isfinanciranih stanova postoje i neki koji ondje očito nisu rješavali svoje odnosno stambeno pitanje svojih obitelji sve koji su to uvidjeli opravdano je ispunila ogorčenjem.

Saznanje da se u puntarskom POS-ovom kompleksu ovih dana uistinu počelo trgovati kvadratima te da se ondje na prodaju nudi jedan prizemni stan ukupne površine od 50-ak četvornih metara – koji je, s pripadajućim parkiranim mjestom i okućnicom, u sveukupnoj površini od 67,5 kvadratnih metara ponuđen za 150 tisuća eura – imaju i u Općini Punat čiji je načelnik, Marinko Žic, potvrdio da je vlastitim očima vidio spomenuti, a onda naprasno uklonjeni oglas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je reći da sam bio osupnut tom spoznajom i razočaran saznanjem da je nešto takvo u nas uopće moguće", kazao je za Novi list.

"Naravno, to što je uklonjen ne znači i da se ne prodaje što na koncu ništa ne mijenja na stvari i sve nas koji smo sudjelovali u pripremi i realizaciji tog projekta i dalje ostavlja u razočaranju, konsternaciji i s osjećajem dubokog nezadovoljstva", rekao je Žic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo