Je li i vama isplaćen dio od pola milijarde kuna?

Do početka lipnja porezna je uprava obradila tristo tisuća poreznih prijava i vratila pola milijarde kuna preplaćenog poreza, a doznaje se i kako je prosječan iznos povrata poreza za 2010.

6.6.2011.
21:52
VOYO logo

Dok je prošle godine poreznih prijava bilo 1,12 milijuna, ove su godine građani predali samo 860 tisuća prijava. Do početka lipnja porezna je uprava obradila tristo tisuća poreznih prijava i vratila pola milijarde kuna preplaćenog poreza. Ovo je posljednja godina u kojoj građani mogu ostvariti pravo na povrat poreza za stambene kredite, zdravstvene usluge te premije životnog i mirovinskog osiguranja.

Među 300 tisuća obrađenih prijava nalazi se 24 tisuće građana koji su zatražili povrat poreza za stambene potrebe, 23 tisuće za zdravstvene usluge, 34 tisuće osoba prijavilo je izdatke za životno osiguranje, 8 tisuća za treći mirovinski stup, dok je najveći broj građana koristio olakšicu za dopunsko zdravstveno osiguranje – 114 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječan iznos povrata za 2010. godinu je 1750 kuna. Te su se olakšice mogle koristiti samo za pola godine, što je vjerojatno i razlog smanjenog interesa građana za podnošenje prijava.

Porezne su prijave morali predavati građani koji su tijekom godine mijenjali radna mjesta i poslodavce, ali i zaposleni na područjima od posebne državne skrbi jer se njima tek na godišnjoj prijavi priznaju povećani osobni odbici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo financija očekuje da će ove godine biti isplaćeno 1,7 milijardi kuna povrata.

Vezani članak:

arti-201104130123006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo