sve ih je više / Javljanje iz Mečenčana gdje se otvorilo više od 90 rupa: 'Živimo u neizvjesnosti, ali nećemo napustiti kuću. Ugrožen nam je i posao'

'Jedna rupa se otvorila suprugu pod traktorskim kotačima. Kako će točno to sve biti saniramo, mi to ne znamo', kazala je Zdenka Cvitkušić za RTL Danas

8.2.2021.
19:00
VOYO logo

Nastavlja se i problem stvaranja golemih rupa u tlu Banovine. Na području Mečenčana od jučer su se otvorile još dvije vrtače. Ukupno ih je više od 90. 

Prva pomoć najugroženijim stanovnicima jesu postavljeni kontejneri. Ali to nije dovoljno, uz ugrožene kuće šteta je i na obradivim površinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gošća RTL-a Danas bila je Zdenka Cvitkušić iz Mečenčana. S njom je razgovarao reporter RTL-a Boris Mišević.

Pet članova obitelji neće biti evakuirani iz kuće kraj koje je rupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna rupa se otvorila suprugu pod traktorskim kotačima"

"Živimo u neizvjesnosti, iako nam je savjetovano da napustimo kuću, ne osjećamo se još ugroženo da napustimo. Negdje na 12. metru dubljine ima još jedna velika rupa. To moraju stručnjaci sanirati. To mora biti s Građevinskog fakulteta da odluče koja je najbolja metoda", kazala je Zdenka Cvitkušić.

Vlasnik je OPG-a, a nekoliko rupa je na zemljištima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nas je ugrožen i posao. Jedna rupa se otvorila suprugu pod traktorskim kotačima. Kako će točno to sve biti saniramo, mi to ne znamo", govori.

Na pitanje što su im savjetovali iz Stožera, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se predvidjeti rupa, ne zna se koliko su duboke. Savjetovano nam je da ne idemo u polje. Ako baš moramo, rečeno nam je da se javimo načelniku policije ili Civilnoj zašiti. Tako nam je rečeno", rekla je Zdenka Cvitkušić u RTL-u Danas.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo