JAVILO SE NAJSTARIJE DIJETE IZ PAŠKE OBITELJI: / 'Strpali su je u dom kako im ne bi smetala dok se iživljavaju nad ostalom djecom'

Image
Foto: Pixsell

'Malecka se znala požaliti da su je roditelji strpali u dom kako im ne bi smetala dok se iživljavaju nad ostalom djecom.

1.3.2019.
9:59
Pixsell
VOYO logo

Strašnu vijest o tome da joj je očuh Josip Rođak u četvrtak ujutro u Pagu s balkona bacio na beton njezine tri polusestre i polubrata s neopisivom je tugom dočekala najstarija kći supruge paškog monstruma, njezino dijete iz prvog braka, koja se nalazi u Domu za nezbrinutu djecu u Rijeci.

Image
HOROR NA PAGU: /

Otac bacio svoje četvero maloljetne djece s prvog kata kuće, s visine od šest metara

Image
HOROR NA PAGU: /

Otac bacio svoje četvero maloljetne djece s prvog kata kuće, s visine od šest metara

Bliske joj osobe kazale su za Jutarnji list da je djevojka naslućivala loš ishod jer su joj i samoj, kazala je, šamari i uvrede bili svakodnevica dok je bila u kući s majkom i očuhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žali što s njom u dom nisu otišle sekice i braco

"Ta najstarija kći jesenas je postala punoljetna. Znate, nije toj djevojčici bilo lako odrastati u disfunkcionalnoj obitelji. Dosta je provela u domu iz kojeg je često bježala. Malecka se znala požaliti da su je roditelji strpali u dom kako im ne bi smetala dok se iživljavaju nad ostalom djecom. I žalila je što s njom u dom nisu otišle i sekice da se spase. Inače, kao obitelj na van djeluju veselo, a kako i ne bi kad su tolika djeca prava radost i veselje. Supruga uhićenog mi se znala požaliti da je s mužem sve teži suživot jer mu djeca nisu prioritet, nego automobili", kazala je za Jutarnji list obiteljska prijateljica supružnika iz Paga.

U svome virovitičkom kraju Josip Rođak nikada nije slovio kao dobar čovjek. Znanci kažu da je odmalena bio sklon nepodopštinama, a kasnije se ogriješio i o zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krao je. Imao je bujnu maštu pa je i lagao do te mjere da sasvim okrene priču pa mu, onaj koji ga ne poznaje, povjeruje. Nije volio ni raditi pa je odlučio zarađivati kockanjem, ali mu ni sreća u kocki nije išla. Zapadao je u dugove pa su ga ljudi natjeravali po mjestu, čekali ga pred kućom, u ulici, zvonili mu na vrata što je izluđivalo njegove roditelje", kazao je Rođakov bivši susjed iz Virovitice.

'Bio je dobar radnik, ali njegov nečovječni čin osuđujemo'

I Davor Šanko, šef recepcije kampa Šimune, gdje je 54-godišnji Rođak zaposlen kao noćni čuvar, zgrožen je onime što je ovaj učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nas je zaposlen od 1999. s jednim kratkim prekidom. Nakon uzastopnih nekoliko noćnih smjena, od ponedjeljka je trebao biti slobodan narednih tjedan dana. Nije bilo indicija da s njim nešto nije u redu. Što se tiče njega kao radnika, bio je u redu, korektan, bez ikakvih prigovora na njegov rad. I nije točno da smo ga zaposlili kako bismo mu izašli u susret jer je imao četvero djece, već naprotiv, on je dobar radnik. Ovakav nečovječni potez koji je napravio osuđujemo", kazao je Šanko za Jutarnji list.

Rođaka je zadarska policija prijavila zbog četverostrukog teškog ubojstva u pokušaju, za što je predviđena kazna zatvora u trajanju od 10 pa do 50 godina. Pokaže li se da je bio neubrojiv, neće ići u zatvor već na psihijatrijsko liječenje. Iako je u njegovu slučaju ubojstvo ostalo u pokušaju, što mu je olakotna okolnost, ipak mu može biti izrečena maksimalna kazna jer će pokušaji ubojstva biti okvalificirani kao teški zbog dobi djece te načina na koji su pokušana ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo