JAVILI SU SE IZ POLICIJE ZBOG MALE SIRIJKE: / Tvrde da uopće nije prijavljen njezin nestanak; ima dosta čudnih detalja

Image
Foto: Twitter

Iz policije tvrde kako u selu Smoljanac uopće nije bilo postupanja policije, kao što tvrdi Sirijac

23.9.2018.
15:15
Twitter
VOYO logo

Jutros smo, nakon vijesti o nestaloj curici iz Sirije koja se navodno odvojila od svog oca blizu Plitvica, poslali upit o slučaju u policiju. Upravo su se javili iz policijske uprave ličko-senjske i demantiraju navode sirijskog izbjeglice koji tvrdi da ga je hrvatska policija prije nekoliko dana uhvatila na području sela Smoljanac i vratila u Bosnu i Hercegovinu, te da su se oglušili na njegove tvrdnje da je s njim petogodišnja kći Allsa.

Iz policije tvrde kako u selu Smoljanac uopće nije bilo postupanja policije, kao što tvrdi Sirijac. Tvrde i kako navedene koordinate lokacije koja je objavljena na stranici Adrie, a koje pokazuju mjesto gdje je mala Allsa bila s ocem prije nego ga je policija odvela, ne odgovaraju selu Smoljanac kako to tvrdi otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio su lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac. Navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela", stoji u priopćenju policije. Doduše, moguće je da se radi o običnoj grešci ucrtavanja koordinata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema službene prijave

No, iz policije kažu i kako nemaju nikakvu službenu prijavu nestanka djeteta. "Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija", poručuju iz policije. Navode i kako bi službenom prijavom nestanka djeteta potraga bila kvalitetnija jer bi onda policija raspolagala i identifikacijskim podacima djeteta, što može biti ključno za pronalazak nestale osobe.

Iz policije demantiraju i navode Sirijca da ga je policija privela dok je u lokalnoj trgovini u Smoljancu kupovao namirnice. "Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama", stoji u odgovoru policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, poručuju kako su svejedno sve informacije o navodnom nestanku djeteta, s podacima koji su trenutno dostupni, proslijedili "svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama" kako bi bili na oprezu te da će provjeriti sve navode vezane uz ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo