JANDROKOVIĆEVA IZASLANICA SE ŽALILA ŠEFU SABORA: / 'Nisu me ni spomenuli, a Stjepan Mesić me potpuno ignorirao'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.11.2017.
14:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako sam bila vaša izaslanica, a i sama sam saborska zastupnica, organizator događanja, konkretno IdrisSulejmani iz Udruge Albanaca Grada Poreča – Parenzo, grubo je narušio elementarna pravila protokola na način da uopće nije spomenuo da se na manifestaciji nalazi izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, požalila se LekajPrljaskaj u pismu GordanuJandrokoviću.

"Među uglednim gostima(...) bio je i bivši predsjednik Mesić koji me tijekom cijelog događanja, kao vašu izaslanicu, potpuno ignorirao, a smatram da je na takav način ignorirao i samu instituciju koju sam predstavljala", navodi zastupnica u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega zaključuje da je takvim “grubim i neprimjerenim postupcima” bitno unižena dostojanstvenost same manifestacije, što je, dodaje, potpuno suprotno Jandrokovićevoj intenciji kada ju je imenovao svojom izaslanicom, želeći na taj način iskazati posebno poštovanje prema prigodi koja je bila u temelju svečanosti u Poreču.

Poreč se u četvrtak pridružio nekolicini svjetskih gradova koji su dobili kip humanitarke sv. Majke Terezije na čijem su svečanom otkrivanju bili mnogi predstavnici iz nekoliko zemalja, među kojima i albanski predsjednik IlirMeta, a blagoslovio ga je albanski kardinal ErnestSimonTroshani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podizanje spomenika Majci Terezi u Poreču potaknula je zajednica Albanaca u tom gradu koja ima oko 7000 pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo