Odgovorili sindikatu / Jandroković vs. Opći sindikat MUP-a: 'Prešutio je najvažniji dio razgovora i dokaz da se takvo što uopće nije dogodilo'

Image
Foto: Screenshot

'Gordan Jandroković itekako respektira hrvatske policajce i njihov posao', poručuju iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora

23.12.2020.
14:36
Screenshot
VOYO logo

Prepucavanje na relaciji predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Opći sindikat MUP-a, se nastavlja.

Niame, Opći sindikat MUP-a je na svojoj Facebook stranici u cijelosti objavio dopis koji su, kako kažu, uputili Vladi i Ministarstvu unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dopisu su naveli kako je Jandroković ''inzistirao da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb, ugase vozilo jer mu strašno smrdi''. Osvrnuli su se i na neadekvatne uvjete u kojima rade te manjkave resurse kojima raspolažu.

Image
Jake snage osiguranja /

Jandroković naljutio policajce! Tražio da ugase kombi jer mu 'strašno smrde ispušni plinovi'

Image
Jake snage osiguranja /

Jandroković naljutio policajce! Tražio da ugase kombi jer mu 'strašno smrde ispušni plinovi'

Iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora su navode brzo i oštro demantirali. Potom se opet oglasio Opći sindikat MUP-a pri čemu su, između ostalog naveli:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što je za naglasiti, kako smo u ovom slučaju barem dobili bilo kakvu reakciju i odgovor Vlade RH, nakon dugogodišnjeg gotovo potpunog ignoriranja svih naših upita, prijedloga i pokušaja ostvarivanja komunikacije i svakako to vidimo kao pozitivno iz ovog događaja.''

Opet je ubrzo stigla i reakcija iz Jandrokovićeva ureda u kojoj ističu da je "gospodin Teri javnosti prenio samo dio razgovora između njega i predstojnika Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora, odnosno, prešutio je i nije prenio najvažniji dio razgovora i dokaz da se takvo što uopće nije dogodilo''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Kao što je vidljivo na facebook stranici Općeg sindikata MUP-a, gospodin Tomislav Teri objavio je novi status u kojem više ne tvrdi da je predsjednik Sabora tražio da se ugasi policijski kombi. Isto tako u zadnjem pasusu tvrdi da je njegova akcija polučila rezultate, jer su dobili reakciju odgovornih.

Međutim, gospodin Teri javnosti je prenio samo dio razgovora između njega i predstojnika Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora, odnosno, prešutio je i nije prenio najvažniji dio razgovora i dokaz da se takvo što uopće nije dogodilo. Naime, navodna prijava, kako kaže gospodin Teri, dogodila se 21.12.2020. oko 10 sati, a iz snimki nadzornih kamera vidljivo je da je predsjednik Sabora u zgradu ušao u 11.05 sati, budući da taj dan nije bilo zasjedanja. Stoga je posve jasno da nikako nije mogao tražiti u 10 sati da se kombi ugasi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ovdje se radi o očitoj neistini iznesenoj s ciljem da se predsjednik Hrvatskoga sabora iskoristi za neke druge ciljeve. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković itekako respektira hrvatske policajce i njihov posao i krajnje mu je neprimjereno da ga je netko pokušao staviti u takav kontekst''
, poručili su iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo