'FENOMEN KOJI NISMO IMALI' / Jandroković šokiran Milanovićem; Obvezno cijepljenje? ' Sve će ovisiti kako će se pandemija razvijati'

Image
Foto: Davor Javorovic/Pixsell

'Ne znam kakva je to sloboda koju bi pojedinci htjeli za sebe, a koja donosi smrt i odnosi brojne živote koji nisu trebali otići', rekao je Jandroković

22.11.2021.
18:39
Davor Javorovic/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković zapitao se u ponedjeljak, komentirajući prosvjed protiv covid potvrda, kakva je to sloboda koju bi pojedinci htjeli za sebe, a koja „donosi smrt i odnosi brojne živote koji nisu trebali otići“.

„Oni koji zazivaju vlastitu slobodu izbjegavajući covid potvrde i testiranje, očito ne razmišljaju da postoje ljudi koji plaćaju veliku cijeni ove epidemije“, naglasio je predsjednik Sabora na Hrvatskom radiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako smatra da u ovom trenutku nije ključno pitanje da ili ne s covid potvrdama, nego što imamo više od 10 tisuća umrlih od covida, a danas rekordnih 73 u ovome, četvrtom valu.

 „Ne znam kakva je to sloboda koju bi pojedinci htjeli za sebe, a koja donosi smrt i odnosi brojne živote koji nisu trebali otići“, rekao je u emisiji „S Markova trga“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDSJEDNIK UZVRAĆA UDARAC /

Milanovićevi savjetnici već obavili razgovor s austrijskim veleposlanikom

Image
PREDSJEDNIK UZVRAĆA UDARAC /

Milanovićevi savjetnici već obavili razgovor s austrijskim veleposlanikom

Doktori ginu za živote

Upitao se i kakva je to sloboda koja isključuje doktore i medicinske sestre, koji godinu i 9 mjeseci „ginu“ da bi spašavali ljudske živote, te pozvao da im se iskaže povjerenje, jer rade u nemogućim uvjetima.

 Kad je riječ o subotnjem prosvjedu, kaže da sastavom bio vrlo heterogen, da je među okupljenima bilo i „različitih lažnih proroka, ali i političkih profitera koji su "nanjušili temu" za koju smatraju da bi na njoj mogli prikupiti koji politički bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoštivanje zakona od strane Milanovića

„To je jedan od fenomena koji nismo imali, u 30 godina moderne Hrvatske nisam čuo da predsjednik Republike otvoreno poziva na nepoštivanje zakona i propisa“, odgovorio je Jandroković upitan kako komentira da su neki zastupnici, ali i predsjednik države, pozvali na nepoštivanje propisa, nakon što su na snagu stupile covid potvrde.

„Evo, i danas smo čuli (predsjednikovu) poruku da nikakve inspekcije ne mogu doći u njegov ured, jer da ih neće pustiti. Ne znam koji zakon jamči tu mogućnost“, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora i podsjetio kako to nije prva poruka kojom se poziva na kršenje zakona. Sjetite se zakona o sudovima, o obrani, o državnim blagdanima, napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan razmišlja li se i kod nas o obveznom cijepljenju, Jandroković je istaknuo kako je Hrvatska donijela svoje mjere, te kako u ovom trenutku ne može govoriti hoće li biti i nekih drugih. Sve će ovisiti kako će se pandemija razvijati, dodao je.

Vrlo je suzdržano komentirao priopćenje Hrvatske biskupske konferencije o cijepljenju. „Njihovo je priopćenje očito rezultat kompromisa, koji postoji u samoj HBK, vjerojatno i među svećenicima. To je njihova odluka, neću više od toga reći“, izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo