JANDROKOVIĆ JE UVJEREN DA KOLINDA IMA ODREĐENU TAKTIKU: / 'Vidjet ćete uskoro, kad se zahukta HDZ-ov stroj'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Jandroković smatra da je uhićenje novinara Gordana Duhačeka bilo nepotrebno

18.9.2019.
8:17
RTL/Screenshot
VOYO logo

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, rekao je u RTL Direktu kako ga je iznenadilo uhićenje novinara Indexa Gordana Duhačeka te da postoji zakonska podloga za to, a i volio bi da se ne događaju tužbe i uhićenja.

"Što se tiče drugog, i ja sam se iznenadio kada sam vidio da postoji zakonska podloga da se takvo nešto čini jer živimo u dobu kad ljudi pišu i govore što hoće. Iznenadilo me što se ovakvo nešto dogodilo novinaru. Ne znam kakva je praksa, Index je medij koji je grub prema svima nama koji sudjelujemo u političkom životom. Ja nisam i ne mislim nikoga tužiti. Moje osobno mišljenje je da je to nepotrebno, volio bih da toga nema", rekao je Jandroković koji želi pričekati izvješće ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića kada je riječ o postupanju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIVEDEN N /

OVINAR INDEXA! O svemu se oglasila i policija; evo za što ga terete

Image
PRIVEDEN N /

OVINAR INDEXA! O svemu se oglasila i policija; evo za što ga terete

'Podle' Milanovićeve optužbe

Na optužbu Zorana Milanovića da je za Duhačekovo uhićenje zapravo kriv HDZ koji je "zla mater hrvatske demokracije i barijera za put u budućnost Hrvatske", tj. da je riječ o režimskoj konstrukciji, Jandroković je rekao da je riječ o "netočnoj i podloj optužbi."

"Meni je žao što koristi tako težak rječnik, to Hrvatskoj ne treba. Optužiti danas vodstvo države, ovo što se dogodilo nažalost je neprimjereno, je netočno, ali dosta je to podlo. Ubacivati takve optužbe u javni prostor nije fer, pogotovo ne od SDP-ovca", kazao je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sabor danas počinje s jesenskim zasjedanjem, i to s aktualnim satom na kojem će najveća meta oporbe biti predsjednik Vlade Andrej Plenković. Za pitanja se prijavilo 38 zastupnika.

Dva cilja HDZ-a

Iako su u HDZ-u neki članovi izrazili ambicije za unutarstranačke izbore iduće godine, Jandroković uvjerava da trenutačno unutarstranački izbori nisu u fokusu. "Jučer smo se dogovorili da imamo dva prioriteta: jedan je predsjednička kampanja, HDZ mora stati iza Kolinde Grabar-Kitarović i tu postoji apsolutno suglasje svih. Očekuje se od svih da aktivno sudjeluju u kampanji predsjedničke kandidatkinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi cilj je odraditi mandat do kraja, donijeti do kraja godine proračun, imamo novi krug porezne reforme, Ovršni zakon, 60 zakona koji su povezani sa Zakonom o sustavu državne uprave i predsjedanje Europskom unijom", navodi glavni tajnik HDZ-a.

Na pitanje novinara traže li u HDZ-u već alibije za mogući poraz Kolinde Grabar-Kitarović, budući da je nedavno izjavio kako ga ne bi iznenadila moguća sabotaža, Jandrović je rekao da to nije istina. "Ne. Imamo iskustvo europskih izbora i nećemo si dopustiti još jedno takvo iskustvo", odgovorio je Jandroković koji je uvjeren da Kolinda neće izgubiti, već pobijediti na predsjedničkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda ima taktiku

Činjenicu da Grabar-Kitarović još uvijek nije službeno najavila kandidaturu za drugi mandat, Jandroković je za RTL objasnio time da ona ima određenu taktiku.

"Ona sama definira dinamiku, radi se o taktici. Sigurno će biti kandidatkinja. Službena najava će se dogoditi po njezinom povratku iz SAD-a. Sad će se sigurno dogoditi", kazao je Jandroković te pritom odbacio tvrdnje da tjednima nema komunikacije između Pantovčaka i vrha HDZ-a. "Nema nikakvih loših stvari u odnosima između premijera i predsjednice. Vidjet ćete uskoro kad se zahukta HDZ-ov stroj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo