dosta nepravilnosti / Jakovina u aferi teškoj 2,2 milijarde kuna: EK blokirala poticaje, oko 400 tvrtki čeka novac

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oko 400 poljoprivrednih tvrtki i gospodarstava gotovo godinu dana čeka isplatu, ali čini se kako taj novac neće dobiti baš tako skoro

20.5.2016.
10:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Miro Bulj, Mostov zastupnik, prozvao je bivšeg ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovinu, za zlouporabu položaja i ovlasti.

Jakovinu je prozvao da je bahatošću i bezosjećajnošću "u bijeli svijet i samo iz Slavonije" poslao više od 50 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Europska komisija je Hrvatskoj stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja u iznosu od 2,23 milijarde kuna. Sumnja se da se tijekom natječaja radilo o mogućem pogodovanju i nepravilnostima.

Jakovina je, pak, uzvratio kako je ponosan na sve što je napravio, dok Buljev istup gleda kao primjer odvlačenja pozornosti s aktualnih afera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo ozbiljne sumnje u stvaranje umjetnih uvjeta s obzirom na to da su potpore dobila i poduzeća osnovana tri mjeseca prije objave natječaja. Imala su iste vlasnike, adrese i kontakt osobu", pojasnila je Christina Borchmann, direktorica Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije.

Oko 400 poljoprivrednih tvrtki i gospodarstava gotovo godinu dana čeka isplatu, ali čini se kako taj novac neće dobiti baš tako skoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo