PROBIJANJE ZVUČNOG ZIDA / Jako je grunulo u Zagrebu, građani u panici: 'Čula sam MORH-ovu najavu, ali su mi se svejedno odsjekle noge'

Image

MORH je objavio kako se tijekom provedbe planiranih letova HRZ-a i uslijed probijanja zvučnog zida u utorak, srijedu i četvrtak očekuje kratkotrajna pojačana buka pa mole građane za strpljenje i razumijevanje

25.4.2023.
13:06
VOYO logo

Čitatelji Net.hr-a javljaju kako se u Zagrebu čula snažna detonacija, no razloga za paniku nema jer se radi o redovitim letačkim aktivnostima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida.

Nedugo nakon pojačane buke javio se i EMSC jer su brojni građani putem aplikacije prijavljivali potres u Zagrebu, no podrhtavanja tla srećom nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Noge su mi se odsjekle iako sam čula da su najavili probijanje zvučnog zida!, rekla je naša čitateljica.

Ranije je MORH objavio kako se tijekom provedbe planiranih letova HRZ-a i uslijed probijanja zvučnog zida u utorak, srijedu i četvrtak očekuje kratkotrajna pojačana buka pa mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u utorak od 12 do 16 sati te iduća dva dana od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH.

Let planiran na području šest županija

Probni let je planiran na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORH zbog očekivane pojačane buke moli građane za strpljenje i razumijevanje.

HRZ sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo