nije bila obaviještena o premještaju / Jadranka Sloković: 'Još ne znamo koliko je ozbiljno zdravstveno stanje Ive Sanadera'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Odvjetnica Ive Sanadera kaže kako nije čula za informaciju da je Sanader trebao operirati koljeno

13.9.2019.
13:30
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnica Ive Sanadera, Jadranka Sloković kazala je kako nije bila obaviještena o premještaju njezinog branjenika u bolnicu gdje je, navodno, završio na operaciji koljena. 

Bivši premijer Ivo Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja 'provizije' u slučaju Planinska, u petak je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu. Navodno je trebao operirati koljeno, no zbog svojevrsne upale operacija je odgođena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova odvjetnica kaže kako nije čula za informaciju da je Sanader trebao operirati koljeno. "Znam samo da je na zaraznoj, a zbog čega je tamo, to ne znam. Mi do jučer uopće nismo znali da je on u KBC-u Zagreb. Sada znamo da je kod doktora, no ne znamo ozbiljnost situacije i njegovog zdravstvenog stanja", kazala je Sloković. 

Ima problema sa srcem

Dodala je kako je Sanader, otkad je u zagrebačkom Remetincu, bio dva puta u bolnici i to zbog problema sa srcem. Neki su već zaključili kako svaki put kad mora stati pred suca Sanader završi u bolnici, no njegova odvjetnica to demantira i kaže kako to nema veze sa slučajevima zbog kojih mu se sudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito nikoga ne zanima njegovo zdravstveno stanje. On je ipak čovjek u godinama i sve ovo jako teško podnosi. Teško bi bilo zdravom čovjeku, a kako neće njemu koji ima slabo srce. Čitavo ljeto smo dolazili na rasprave koje su često bile dan za danom. U ćeliji u zatvoru je nekoliko mjeseci boravio na vrlo visokim temperaturama jer mu je soba okrenuta prema suncu", kazala je Sloković.

Dodala je i kako je sljedeći tjedan na redu suđenje u slučaju Fimi Media koje je odgađano nekoliko puta zbog teškog zdravstvenog stanja vlasnice Fimi medije, Nevenke Jurak. Sloković je kazala i kako zbog tih okolnosti postoji mogućnost da se predmeti u slučaju Fimi Media odvoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastara u slučaju INA - MOL 

Upitana što sa zastarom koja se spominje kao moguća u slučaju INA - MOL, Sloković je kazala kako, prema nekim tumačenjima, zastara u slučaju Hernadi može nastupiti već sljedeće godine, no za Sanadera, u tom procesu, nema zastare. Vjeruje kako se zbog mogućnosti zastare čitav proces ubrzao.

Zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina – MOL u kojoj Uskok bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a, hrvatskom pravosuđu nedostupnog Zsolta Hernadija, tereti za primanje i davanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo