Jadranka Kosor 'zapela' na putu za Bruxelles

Jadranka Kosor zadnjih dana jednostavno nema sreće.

8.12.2011.
21:21
VOYO logo

Nakon sastanka s europskim pučanima, Jadranka Kosor se uputila u Bruxelles. No, Vladin avion jednostavno nije poletio.

Koordinacijom Marseillesa, gdje se održavao skup europskih pučana, i Bruxellesa nađena je redovna linija s kojom je hrvatsko izaslanstvo otputovalo, saznaje Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je u Bruxelles stigla u četvrtak navečer, a dobro raspoloženje, kako je rekla po dolasku u hotel, nisu joj pokvarile ni teškoće s zrakoplovom.

"Ništa ne može pokvariti sutrašnji dan. Pred nama je povijesni dan", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni potpis u ime Republike Hrvatske u petak ujutro u Bruxellesu na pristupni ugovor će staviti predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor, a u ime EU-a, šefovi država ili vlada zemalja članica.

Za svečanost potpisivanja predviđeno je sat vremena, od 9.30 do 10.30, a nakon toga 10 minuta za zajedničko fotografiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor sudjelovala je u četvrtak na kongresu Europske pučke stranke i summitu čelnika europskih pučana u Marseilleu.

Sastanak je bio svojevrsna priprema unutar EPP-a za Europsko vijeće koje će se održati u petak u Bruxellesu, a na kojem će se odlučivati o budućnosti eura i jačanju fiskalne discipline unutar EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku su sudjelovali francuski predsjednik Nicolas Sarkozy , njemačka kancelarka Angela Merkel, te predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso koji je poručio da se sve mora učiniti za spas europske valute od kolapsa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo