Jadranka Kosor ponaša se poput Kim Jong Ila

'Način na koji on govori o premijerki, pa to je ispod svakog dostojanstva profesije odvjetnika', kritika je koju je Vladimir Gredelj nedavno uputio svom kolegi Nobilu. Isti onaj V.

9.11.2011.
14:48
VOYO logo

Odvjetnici Vladimir Gredelj i Anto Nobilo sve donedavno bili su na istoj strani. Gredelj je bio Nobilov zastupnik u stegovnom postupku što ga je početkom godine protiv njega vodila Hrvatska odvjetnička komora zbog istupa u javnosti za koje ga je prozivala i Jadranka Kosor.

No, Gredelj je u međuvremenu promijenio stranu i postao odvjetnik Hrvatske demokratske zajednice. Ipak, i dalje su obojica vrlo zanimljivi u javnim istupima u kojima se često primjećuju kontradiktornosti. Tako je Nobilo nedavno u Jutarnjem listu izjavio da će se tek nakon 4. prosinca vidjeti pravi razmjeri korupcije. Neobičan je to istup čovjeka koji je branitelj bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, kojeg se tereti upravo za zloupotrebe službenog položaja, a za neka djela već je nepravomoćno osuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bukvica' za Nobila

No, u odnosu na Gredelja, kontradiktornosti koje za sobom vuče Nobilo ipak su blage. Primjerice, razlika između Gredeljevih izjava u vrijeme kada je bio Nobilov odvjetnik i danas, kada zastupa HDZ, velika je.

Primjerice, Gredelj je u intervjuu za Večernji list zamjerio Nobilu što je podsjetio na Polančecovu izjavu da se Jadranka Kosor laktovima borila da bude što bliže Ivi Sanaderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Način na koji on govori o premijerki, pa to je ispod svakog dostojanstva profesije odvjetnika. Polančec mu je rekao da se premijerka laktarila. Još je gospođa Kosor dobro prošla jer nam nije rekao što su rekle baba Mara i baba Bara. Jadno i nedostojno tako velikog odvjetnika", rezolutan je bio Gredelj.

Kako vjetar puše?

I zaista je premijerka dobro prošla u Nobilovom intervjuu, piše Novi list. Gredelj ju je puno više vrijeđao kada je o njoj govorio u veljači nakon kazne HOK-a određene za Nobila. Tada je današnji odvjetnik HDZ-a bio uvjeren da je za Nobila sve krenulo nizbrdo nakon što je premijerka pisala HOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To prije svega govori o demokratskoj nepismenosti naše premijerke jer da nema taj problem, znala bi da svatko u Hrvatskoj ima pravo napadati, tj. kritizirati Vladu. Ne samo da imaju pravo to raditi, nego su kritike i poželjne u jednom pravom demokratskom društvu. Očito da je njezin mentalni sklop vezan za vremena kad to nije bilo dopustivo. Jadranka Kosor ponaša se kao da je premijerka Sjeverne Koreje, a ne Hrvatske", izjavio je tada Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo