OVO BUDI USPOMENE / Jadranka Kosor objavila dirljivu fotografiju: Bacila se u zagrljaj muškarcu koji ju je znao zvati u tri u noći

Image
Foto: Net.hr produkcija

Odnos Kosor i Pahora dugo je intrigirao javnost zbog odlične kemije i simpatija koje politički dvojac nije skrivao

29.11.2022.
9:29
Net.hr produkcija
VOYO logo

Bivša premijerka Jadranka Kosor pohvalila se na svom Twitter profilu dirljivim susretom s bivšim kolegom, slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, koji je za svoj posljednji službeni posjet u mandatu odabrao Zagreb.

Pahor se jučer sastao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali i sa svojom nekadašnjom kolegicom Jadrankom Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve prolazi, prijateljstvo ostaje. Divan, za pamćenje susret s Borutom Pahorom na večeri u Uredu predsjednika RH", napisala je Kosor na svom Twitter profilu i 'zaradila nekoliko' pozitivnih komentara: 'Da smo bar uvijek imali tako dva složna i razumna političara', ''Prijateljstvo koje ne prestaje. Lijepo vas je vidjeti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljstvo unatoč teškim okolnostima

Odnos Kosor i Pahora dugo je intrigirao javnost zbog odlične kemije i simpatija koje politički dvojac nije skrivao. U vrijeme kada su trajali dogovori između Hrvatske i Slovenije o arbitražnom sporazumu, slovenski medijski servis svojedobno je odnos Kosor i Pahora prezentirao kao simboličnu romansu i novo poglavlje u odnosima dviju država.

Pahor, inače maneken u vrijeme studentskih dana, i tadašnja hrvatska premijerka čak su 2013. na Trakošćanu podigli spomen-ploču u znak sjećanja na svoj susret 2009. kada su se sastali kao premijeri država i pokušali riješiti probleme uoči hrvatskog ulaska u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo sjeli, pogledao sam gospođu Kosor u oči i pitao je vjeruje li mi. Gospođa predsjednica Vlade tada je rekla: 'Da, ako to zaslužite!", ispričao je tom prilikom Pahor. Naime, u to vrijeme Slovenija je već blokirala 14 od 35 poglavlja pregovora o ulasku Hrvatske u EU zbog neriješenih graničnih pitanja te ozbiljne prijetnje da situacija eskalira i u sigurnosnom pogledu.

Image
'SUKOB S MILANOVIĆEM NIJE OBIČNO PODBADANJE' /

Jadranku Kosor upitali da usporedi Plenkovića i Sanadera: 'Mora se pomiriti s tim da ga ne vole svi...'

Image
'SUKOB S MILANOVIĆEM NIJE OBIČNO PODBADANJE' /

Jadranku Kosor upitali da usporedi Plenkovića i Sanadera: 'Mora se pomiriti s tim da ga ne vole svi...'

'Zvao me u tri u noći i pitao koliko je sati u Zagrebu'

"Ti kadrovi koji su krenuli gdje se nas dvoje srdačno pozdravljamo, katkada je to zloupotrebljavano i u slovenskoj i u hrvatskoj javnosti, ali su to bile poruke koje su naši građani dobro primali", komentirala je svojedobno Kosor. "Nekoć, kad smo bili predsjednici vlada, zvao me u tri sata u noći i pitao koliko je sati u Zagrebu", kazala je tada bivša premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pahor je kasnije nastavio njegovati dobre političke odnose i s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović pa su tako 2019. imali neformalno druženje u okviru njihova redovitog dogovora s ciljem nastavka dobrih međuodnosa Hrvatske i Slovenije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo