Jadranka Kosor izabrala novog glasnogovornika

Martina Banić, dosadašnja glasnogovornica Vlade, više neće obnašati tu dužnost.

17.12.2010.
18:47
VOYO logo

Novi glasnogovornik Vlade Pavić je dosad obnašao dužnost ravnatelja Uprave za informacijske sustave i logistiku. Na mjesto njegove zamjenice imenovana je Sandra Puhovski.

Inače, na sjednici Vlade u petak premijerka Kosor je predstavila rezultate koje je postigao Ured za središnju javnu nabavu, koji je od sredine godine uštedio više od 72 milijuna kuna. Na objedinjenoj najavi na stavci vozila ušteđeno je oko 39 milijuna kuna, na nabavci goriva više od 22 milijuna kuna, na nabavci tonera i tinte više od 10 milijuna kuna, a na električnoj energiji ušteda iznosi milijun kuna, navela je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Vlada je usvojila program za preuzimanje i provedbu te plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU za iduću godinu u kojoj se planira s pravnom stečevinom uskladiti 40 zakona. Prihvaćen je i program potpore brodarima unutarnje plovidbe, a kojim će se sa 600 tisuća kuna subvencionirati cijena goriva za brodove unutarnje plovidbe u nacionalnom prijevozu.

Kosor je priopćila i da će se razgovori o privatizaciji Brodogradilišta Kraljevica nastaviti s tvrtkom Jadranska ulaganja, koja je u vlasništvu obitelji Danka Končara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Vlada je s ukupno 365,5 tisuća kuna odlučila nagraditi sportaše koji su osvojili zlatne medalje na četiri svjetska i dva europska prvenstva - u veslanju, boćanju, podvovodnom ribolovu, udičarenju s obale i ronjenju na dah.

Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je u petak kako nema nikakva saznanja o postojanju navodnih crnih fondova iz kojih se financirao HDZ, a uvjeren je i da o njihovom eventualnom postojanju ništa ne zna ni predsjednica Vlade i stranke Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne da nisam imao, nego sam još uvijek u uvjerenju, budući da to nije dokazano, da je tako nešto nemoguće. Ne mogu vjerovati da se moglo baratati s tako milijunskim ciframa mimo zakona", rekao je Hebrang.

Upitan vjeruje li da ni premijerka Kosor nije ništa znala, Hebrang je odgovorio: "Ne da vjerujem, nego sam siguran, jer, sad kad razgovaramo i rekonstruiramo brojne događaje, ne možemo uopće ući u trag takvom paralelnom sustavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznanja o mogućim crnim fondovima nema ni ministar obitelji i branitelja Tomislav Ivić. "Nemam pojma ni o kakvim novcima ni sredstvima, posebice kad se radi o Osječkoj televiziji", rekao je Ivić.

Vezani članci:

arti-201012170012006 arti-201012150855006 arti-201012090137006 arti-201011190029006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo