Jaci borba protiv korupcije važnija od Kalmete

Na upit bi li odlazak Kalmete bio udar na HDZ Kosor je odgovorila kako je HDZ-u u interesu "borba protiv svih oblika korupcije bez obzira o kome se radilo".

4.12.2009.
18:08
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor zamoljena da komentira izjavu ministra Božidara Kalmete da je borba protiv korupcije počela još za mandata premijera Ive Sanadera rekla je kako "neće komentirati apsolutno ništa što je bilo tko rekao u bilo kakvim novinama, tjedniku ili intervjuu", jer da to "ne bi bilo dobro".

Na upit bi li odlazak ministra Kalmete bio udar na HDZ Kosor je odgovorila kako je HDZ-u, kao vodećoj stranci u Hrvatskoj, u interesu "borba protiv svih oblika korupcije, na svim razinama i bez obzira o kome se radilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je "borba protiv korupcije snaženje HDZ-a".

Kosor zadovoljna Brammertzovim izvješćem

Vlada je također zadovoljna što je glavni haaški tužitelj Serge Brammertz primijetio i uvažio napore koje Hrvatska čini u rješavanju problema topničkih dnevnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenila je kako napredak postoji te da je Vlada "zainteresirana da se taj posao završi na zadovoljavajući način, jer su ti dokumenti vlasništvo RH" i stoga jer je Hrvatska "kao pravna država zainteresirana saznati kakva je njihova sudbina".

"Nitko, ni u primisli nema nikakvo sakrivanje bilo čega. Zanima nas da se taj proces završi i bilo bi apsurdno, kada to ne bi bilo tako, i kad ne bi bilo političke volje, koja je potpuna, i da si sami stvaramo prepreke za završetak pregovora", dodala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor: Dajem potporu istrazi u Dalekovodu

Na novinarski upit da komentira medijske napise o tome da će se posebni fond za pomoć tvrtkama s poteškoćama u poslovanju, čije osnivanje planira Vlada, financirati sredstvima namijenjenim za isplatu božićnica zaposlenih u državnoj upravi i javnom sektoru Kosor je odgovorila niječno.

"To je ideja nekih ljudi koji nastoje svojim zamislima pomoći da nađemo izlazak iz problema. Mogu potvrditi da postoji ideja o osnivanju fonda te da radimo na tome punim intenzitetom i vjerujem da ćemo uskoro moći izvijestiti o načinu, na koji će biti koncipiran taj fond", kazala je premijerka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljena da komentira medijske napise vezane uz istragu vezanu uz tvrtku "Dalekovod", Kosor je kazala da se u borbi protiv korupcije mora ići do kraja, te da za taj posao ne smije nedostajati novca i političke volje, a da u konkretnom slučaju izražava potporu mjerodavnim institucijama u naporima da se to do kraja istraži.

Prethodni članci:

arti-200912020334006 arti-200911300859006 arti-200911290127006 arti-200911270278006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo