Jaca se po prvi put suprostavila Josipoviću

20.2.2010.
18:00
VOYO logo

''Vlada je otvorena za suradnju sa svima pa i s jednim takvim savjetničkim timom, u kojem sjede ljudi koji predstavljaju određene tvrtke. Svatko tko u Hrvatskoj obnaša vlast mora raditi u okviru svojih ustavnih ovlasti. Vlada vodi gospodarsku politiku, mi imamo Ministarstvo i ministra gospodarstva i paralelno ministarstvo ne dolazi u obzir'', odgovorila je Jadranka Kosor na pitanje je li joj prihvatljivo da u ekonomskom timu novog predsjednika sjede predstavnici privatnih tvrtki.

arti-201002190704006Kad je riječ o ostalim ljudima u Josipovićevu timu, Kosor je kazala kako ne želi govoriti o pojedinim imenima, ali da joj je nejasno da nitko u predsjedničkom timu nije primjetio da su neki savjetnici, ne samo osumnjičeni, nego i osuđeni za teška kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I meni osobno i medijima i građanima postavilo se nekoliko velikih upitnika, nakon što je predsjednik obznanio imena svojih savjetnika. Nije mi jasno kako nitko u tom timu nije znao da je jedan od tih ljudi, ne samo osumnjičen, nego već i kažnjen za neka kaznena djela vezana uz prevaru, koja nisu beznačajna'', kazala je Kosor, podsjetivši da se uz neke nesuđene predsjednikove savjetnike vezuje i nepodmireni porezni dug.

arti-201002200049006Kad je riječ o savjetniku za nacionalnu sigurnost Saši Perkoviću, koji je za predsjedničke kampanje Josipovića upozorio na djelovanje obavještajnog podzemlja, Kosor je kazala kako će o tome zatražiti izvještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodarstvenicima vjetar u leđa

''Sa zadovoljstvom mogu reći da je ona (aukcija) uspjela i prvi gospodarstvenici dobivaju prvi vjetar u leđa. Od jučer imamo prve naznake dobrih odluka, da ove mjere uistinu imaju smisla i da puštaju korijenje'', rekla je Jadranka Kosor, na proslavi 20. obljetnice varaždinske organizacije HDZ-a.

Najavila je da će precizne podatke o rezultatima aukcije vlada imati u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bankare je pozvala da zdušnije podupru vladine mjere i doprinesu izlasku iz krize, a očekuje da će se kamate na kredite koji se dodjeljuju kao pomoć gospodarstvenicima kretati između pet i 5,5 posto.

arti-201002190461006Kazala je i kako su vlade u prošlosti možda bolje mogle odraditi neke poslove, poput brodogradnje, ali i kazala kako vjeruje u uspjeh drugog kruga privatizacije brodogradilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ogroman je teret pred nama ako to ne uspije, ali vjerujem da će uspjeti'', kazala je.

Uz predsjednicu HDZ-a, na proslavi 20. obljetnice varaždinskog HDZ-a bili su i potpredsjednici stranke Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak i Ivan Šuker te HDZ-ovi saborski zastupnici iz treće izborne jedinice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni čanak:

arti-201002160537006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo