Jaca je znala za Sanaderov sastanak u središnjici

Prvi čovjek virovitičkog Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić osobno je u nedjelju nazvao Jadranku Kosor i rekao joj za sastanak koji je organizirao Ivo Sanader.

6.1.2010.
11:02
VOYO logo

Predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor o održavanju sastanka u središnjici HDZ-a u nedjelju u podne obavijestio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, piše Virovitica.net.

Što se točno događalo te nedjelje prijepodne Đakić je pojasnio u ponedjeljak na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a u Virovitici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mario Zubović nazvao me je oko ponoći i uz blagdanske čestitke ponudio mi da porazgovaram sa dr. Ivom Sanaderom koji me je zapitao za odnose sa županom Tolušićem i gradonačelnikom Kirinom, te me zamolio da dođem sutradan u 11 sati na sastanak u Zagreb kako bi popričali o trenutnom stanju u stranci.

Nakon što sam o tome obavijestio župana i gradonačelnika Kirina dogovorili smo se da se kao pravi legalisti o tome ujutro obavezno čujemo s Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ne bi li saznali da li su i oni upoznati sa sastankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro oko 7.30 sam nazvao Vladu Šeksa, a nakon toga i predsjednicu stranke i saznao da oni o tome ništa ne znaju, no dogovorili smo se da ipak odem na sastanak kako bi se vidjelo koji su razlozi sazivanja sastanka i tko je na sastanak pozvan", ispričao je Đakić kolegama.

Dodao je kako se na sastanku razgovaralo o "problemima" pri vođenju stranke, "lošim kadrovima" i "lošem izbornom rezultatu" te da je po njegovu završetku Sanader sazvao novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderov potez Đakić je ocijenio kao "neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj da pokuša ojačati svoj položaj". Đakić je svoju potporu dao predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor, a njegov prijedlog jednoglasno je prihvaćen na sastanku jednako kao i isključenje Sanadera iz stranke, piše Virovitica.net.

Prethodni članci:

arti-201001050621006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001050598006

arti-201001050587006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo