KAOS U BOLNICI U SISKU / 'U hodniku ja s dehidriranom kćeri, mama s bolesnim dječakom, gospođa u kolicima prima transfuziju krvi, čovjek viče – pomozite mi, ne mogu disati!'

'Neki dan smo imali situaciju da je u toj jednoj sobi bilo četvero djece i četiri majke, to su uvjeti stvarno nemogući'

11.7.2021.
21:06
VOYO logo

U sisačkoj bolnici je katastrofalno stanje. Najveći dio  zgrada i danas ima žutu ili crvenu naljepnicu, pa su zbog nedostatka odgovarajućeg prostora pedijatrija i interna smještene na odjelu ginekologije. Ginekologija, pedijatrija i interna, tri odjela u manje od 30 kvadrata, javlja RTL.

Svoje iskustvo u sisačkoj bolnici ispričala je za RTL gospođa Anita koja je u bolnicu zbog dehidracije uzrokovane virozom dovela svoju kćer. "Sram vas može biti, ovo dijete vas je posramilo svih!", ogorčena je Anita Šibarić Petrlin iz Lekenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, djevojčica je primila infuziju na hodniku, prepunom drugih bolesnika, jer odjel nema dovoljno kreveta. "U cijeloj priči me strašno iznervirala činjenica da smo u 21. stoljeću i da se uopće može izgovoriti rečenica da za moje dijete negdje nema mjesta, da je zdravlje mog djeteta dovedeno pod veliki upitnik, jer nema mjesta", kazala je Anita.

Nemogući uvjeti

Pedijatrija je do jučer radila u jednoj sobi. "Stanje je katastrofa!", nije bilo mjesta, kaže za RTL pedijatrica Mateja Zlomislić, pa je infuzija na hodniku bila jedina opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki dan smo imali situaciju da je u toj jednoj sobi bilo četvero djece i četiri majke, to su uvjeti stvarno nemogući. U toj sobi nema umivaonika, sanitarnog čvora, nema ništa", rekla je pedijatrica u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku.

 "Ja s njom, mama s dječakom na rukama koji ima temperaturu 39, do nas gospođa u kolicima koja prima transfuziju krvi, čovjek koji viče – pomozite mi, ne mogu disati, pomozite mi!", opisala je stravičnu situaciju Anita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo