tragedija kod drniša / Izvučeni svi dijelovi mađarskog helikoptera. Banožić: 'Istraga nesreće je u tijeku, tijela su još u Hrvatskoj'

Image
Foto: Sime Zelic/Dusko Jaramaz/Pixsell

Izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša završeno je danas u prijepodnevnim satima. Ministar obrane Mario Banožić kazao je kako su tijela poginulih još u Hrvatskoj te da će izvjestiti javnost kad sve bude spremno za ispraćaj

26.6.2023.
11:50
Sime Zelic/Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Istraga nesreće mađarskog helikoptera kod Drniša u kojoj su poginule tri osobe još uvijek je u tijeku, izjavio je u ponedjeljak ministar obrane Mario Banožić, a dodao je i kako su tijela još uvijek u Hrvatskoj te će uskoro, kada sve bude spremno za ispraćaj, izvijestiti javnost.

"Riječ je o vrlo složenom procesu, posebno jer je riječ o međunarodnom središtu za obučavanje specijalnih zračnih snaga. Također, sudjeluju i istražitelji s mađarske sTrane, a osim toga, riječ je i o zahtjevnoj konfiguraciji terena koja otežava samo izvlačenje dijelova helikoptera", rekao je novinarima Banožić u Splitu tijekom konferencije EPP Grupe na temu sigurne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve uvjete, očekujem da će se određenom dinamikom istraga i završiti. Koliko će od toga izaći u javnost, ne možemo biti sigurni jer je ipak riječ o helikopteru saveznika", poručio je.

Image
srušio se kod drniša /

Vojska i dalje izvlači dijelove mađarskog helikoptera: Na terenu je 60 vojnika, posao je uskoro gotov

Image
srušio se kod drniša /

Vojska i dalje izvlači dijelove mađarskog helikoptera: Na terenu je 60 vojnika, posao je uskoro gotov

Isto tako, ističe, riječ je o tri izgubljena života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem, još jednom izražavam sućut obiteljima, ali i pripadnicima mađarskoga ratnoga zrakoplovstva, i na taj način želimo dati doprinos u ovim teškim trenucima", poručio je.

Što se tiče tijela, kaže, još su uvijek u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ćemo uskoro izvijestiti javnost kada sve bude spremno za ispraćaj. Na ovaj način, želimo pomoći i mađarskim kolegama s obzirom na situaciju u kojoj su se oni našli u ovoj tragediji", rekao je ministar obrane Banožić.

Helikopter mađarskog ratnog zrakoplovstva koji je u Hrvatskoj bio na obuci srušio se u srijedu na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vojska završila izvlačenje dijelova mađarskog helikoptera

Izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša završeno je u prijepodnevnim satima, priopćio je MORH.

Pripadnici Hrvatske vojske i pripadajuća tehnika koji su bili angažirani vraćeni su u matične postrojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U akciji izvlačenja mađarskog helikoptera tijekom proteklih dana sudjelovalo je do 70 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva te pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGSS-a", istaknuli su u MORH-u.

Na rastavljanju posljednjih dijelova helikoptera su bili su angažirani i njemački zaposlenici tvrtke Airbus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: HGSS s mjesta nesreće mađarskog helikoptera: Strana je to letjelica, kad su došli Mađari digli smo zapaljenu olupinu i našli treće tijelo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo