IZNAJMLJIVAČI OTKRILI BIZARNA ISKUSTVA S TURISTIMA: / Ponuda za seks u troje, misteriozna KGB-ovka, madrac natopljen fekalijama...

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL,

Neki turisti svojim iznajmljivačima, osim novca, ostavljaju i zanimljive priče.

14.3.2018.
17:49
Miranda Cikotic/PIXSELL,
VOYO logo

Među mnogobrojnim turistima koji su zadnjih godina posjetili dalmatinsku obalu uvijek se nađe i onih iza kojih ostanu neobične i zanimljive priče, piše Slobodna Dalmacija. Često i ostavljaju predmete koji im više nisu potrebni, poput koluta za plivanje ili japanki, ali isto tako i rabljene kondome.

Izgubljeno-nenađeno

No neki, možda, ostave i znatne svote novca. "Bio je jedan Poljak, onako, zlatni lanac oko vrata debeli, i doša je sa ženon. U apartmanu je sta di san ja sada priko zime. I, e, govori on jedan dan da mu je nestalo četiri iljade eura od ispod jastuka. Pita san ga odma, zna li mu žena zna za to? Odusta je kad je vidio da mu ne virujen. Piše sve na zidu lipo - sam odgovaraš za svoje stvari", priča Ante Jurišić iz Baške Vode, te dodaje kako se "i dan danas, svaki put kad slažen krevet, nadan da će ispast od negdi. Možda su upale među laminat. Kad ih i nađen, prominiće se valuta..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim novca, izgube se ponekad i sami gosti. Tako su jedni unajmili apartman u Dubrovačkoj ulici u Splitu, te stigli na istu adresu u Makarskoj. Došli su iz Ancone trajektom i činilo im se nekako blizu, pa su produžili malo kroz kolone vrućom Jadranskom magistralom.

Hladna KGB-ovka

"Došla je Ruskinja, plavuša, hladnog, bezizražajnog lica. Onako, rigidno je djelovala. Uzela je dvokrevetnu sobu na pet, šest dana, ponijela samo malu torbicu. Mi nju nismo ni vidjeli, ni čuli, ni hodanje, ni lupanje vratima. Ni u izlasku iz kuće na plažu. Tek zadnji dan se pojavila, platila i ostavila magnet. Otišla", priča Lea Staničić iz Baške Vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan danas sam uvjerena da je neki ruski agent. Soba nakon nje uopće nije bila korištena. Niti je itko dolazio, niti je djelovalo da žena postoji. Ne mogu navesti osjećaj kao realan dokaz, ali znaš kad ti netko onako sjedne kako ne možeš kategorizirati. KGB-ovka 100 posto!", našalila se iznajmljivačica, koja se prisječa i jedne znatno odvratnije epizode, kada joj je gojazniji, postariji Poljak ulazio u kuću i nudio seks u troje s njim i njegovom "Peggy Sue look-a-like" suprugom.

"Bili su nam i jedni Slovaci koji su kćeri očito rekli da im bukira dvosoban apartman za četvero ljudi, a ona je bukirala najmanji s bračnim krevetom i kaučem na razvlačenje. Žena se derala na mene, a kćerka je stajala sa strane i šutjela. Bili su još i Česi jedni, nisu htjeli da im se dijete samostalno spušta niz stepenice iz apartmana, pa su skinuli ulazna vrata i naslonili ih na ogradu. A jedan Bosanac, rezervirao je i došao, a kad je vidio da s balkona ne može gledati svoj novi BMW, nije htio ostati...", priča iznajmljivačica, koja razmišlja i o pokretanju Facebook stranice na kojoj bi iznajmljivači razmjenjivali zanimljiva iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ne žele da im se baš svi gosti vrate

TURISTI IZ PERSPEKTIVE NADRK**** SEZONCA: ‘Kad ih vidim znam šta me čeka – čeka me mentalno i fizičko guženje’

Image
TURISTI IZ PERSPEKTIVE NADRK**** SEZONCA: /

'Kad ih vidim znam šta me čeka - čeka me mentalno i fizičko guženje'

Image
TURISTI IZ PERSPEKTIVE NADRK**** SEZONCA: /

'Kad ih vidim znam šta me čeka - čeka me mentalno i fizičko guženje'

No rijetko će tko pričati o iskustvima s gostima pod pravim imenom. Boje se da gosti neće opet doći ako vide da ih se ogovara. No za neke bi i radije da se ne vrate. Tako jedna Makaranka priča kako je ljetos iznajmila apartman jednoj blogerici, influencerici. Kad je nakon petog dana izašla iz apartmana, sve je smrdilo po mokraći. Provjetravala je, čistila zahod uvjerena da je smrad iz kanalizacije, a tek kad je mijenjala posteljinu imala je što vidjeti. Madrac natopljen fekalijama i izlučevinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga priča kako je kod nje prije desetak godina bio mladi bračni par iz Bosne. Tražili su apartman s klimom. "Bude se sutra dan, izlazi Bosanka od glave do pete na točkice od ugriza komaraca. Struže se ona, došla do nas na kat pitati kave jer još nisu bili u dućanu, i ja je pitam šta joj je, šta se češe. A ona će meni da su držali otvoren prozor cilu noć. Sad meni ništa nije bilo jasno, pitan je, 'Pa jesi tila klimu?', a ona će meni na to 'A đava ti je zna upalit!'", prisjeća se gostiju Dalmatinka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo