'Izmislili su putovanje iz snova i uzeli nam novac'

'Prevareni smo, nasjeli smo na priču putničke agencije i sve nas je to stajalo 4.000 kuna koje smo nepovratno izgubili', ispričali su svoju priču supružnici Vuković s Plitvica.

26.1.2012.
12:59
VOYO logo

Naime, pozvani su u jedan karlovački hotel na prezentaciju ponude jedne turističke agencije koja se bavi putovanjima i turističkim aranžmanima po svijetu. "Rekli su da smo, kao i još četiri para, slučajno odabrani, te da smo dobili priliku za putovanje po iznimno povoljnim cijenama. Predstavili su se kao nova agencija koja posluje u Hrvatskoj i stoga ima promotivne ponude. Ponudili su nam odlazak na Tenerife, u cijenu je uključen smještaj u apartmanu za četiri osobe punih sedam dana. Put i hrana nisu uključeni. Po njima, u drugim agencijama to stoji 19.000 kuna, kod njih 4.400 kuna, no ukoliko istu večer potpišemo ugovor i damo gotovinu, na put, koji možemo ostvariti u dvije godine, možemo za 4.000 kuna. Mi smo, kao opijeni, pristali na uvjete i dali novac", pričaju supružnici.

Tek kada su kod kuće pomno proučili ugovor, vidjeli su da je nepovoljan, ali kada su zvali na brojeve telefona i slali upite na mail adresu kako bi raskinuli ugovor ili dobili dodatna pojašnjenja, nitko im se više nije javljao. Da nisu jedini, zaključili su kada su na internetu potražili podatke o tvrtki s kojim su sklopili ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slične sudbine

Na forumima su pročitali ispovijesti i drugih prevarenih putnika. Neki su došli do Tenerifa, ali im apartman nije bio rezerviran na dogovorenoj lokaciji ili nisu imali prijevoz. Brojni su i oni koji do Tenerifa nisu ni došli, jer kada su kontaktirali tvrtku da ugovore termin putovanja, mobiteli su bili isključeni ili je tvrtka "nestala" iz grada. "Sumnjamo da oni koji hvale tvrtku zapravo rade za njih, jer ako je sve dobro, zašto su brojevi tvrtke isključeni", dodaju Vukovići.

Do odgovornih u tvrtki koja ima sjedište u Zagrebu nisu uspjeli doći ni novinari jer su svi telefoni isključeni, a na upite mailom nitko nije odgovarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo