Između Hrvatske i BiH niče novi most!

Most na Savi će biti granični prijelaz, a troškovi građenja mosta bit će podijeljeni između Republike Hrvatske i BiH.

18.3.2010.
16:01
VOYO logo

Ministar prometa prezentirao je Vladi odluku o stvaranju pretpostavki za izgradnju Koridora 5C, zbog kojega je bilo nužno sklopiti sporazum s Bosnom i Hercegovinom o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na koridoru 5C. Most na Savi dug 660 metara bit će granični prijelaz, a troškovi građenja mosta bit će podijeljeni između Republike Hrvatske i BiH.

"Nezahvalno je govoriti o procjenama koliko će to koštati, jer će biti raspisan međunarodni natječaj, ali sada se barata cijenom od oko 300 milijuna kuna, a rok gradnje je 24 mjeseca", kazao je Božidar Kalmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je danas donijela Uredbu o osnivanju partnerskih vijeća statističkih regija kojom je propisano osnivanje, sastav, djelokrug i način rada Partnerskih vijeća statističkih regija u Republici Hrvatskoj.

Svaka će regija imati svoje vijeće: Središnja i Istočna (Panonska) Hrvatska, Sjeverozapadna Hrvatska te Jadranska Hrvatska. Njihova je uloga poticanje razvoja tih regija, definiranje razvojnih prioriteta jedinica lokalne i područne samouprave, predlaganje razvojnih projekata Ministarstvu regionalnog razvoja i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je danas odlučila darovati oranicu Tizina Gradu Osijeku. Radi se o nekretnini površine veće od 202 tisuće kvadratnih metara.

Donesen je i nacrt izmjena zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke, tzv. harača. Ukidanjem niže stope harača, od 2 posto na primanja između tri i šest tisuća kuna, ovog će davanja od 1. srpnja biti oslobođeno 720.000 zaposlenih i 120.000 umirovljenika kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom predstavljanja akcijskog plana uz strategiju borbe protiv korupcije kazala je da će to biti borba do istrebljenja i bez fige u džepu.

Prethodni članci:

arti-201003150613006 arti-201003110374006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo