VIDEO/FOTO: / Izlile se rijeke oko Karlovca, poplavljena i jedna gradska četvrt

Rijeka Kupa je oko 9.50 sati probila tzv. drežnički zid u centru Karlovca i poplavila gradsku četvrt Drežnik, javljaju lokalni mediji.

22.1.2013.
8:24
VOYO logo

Prema izvješću Hrvatskih voda u 10 sati ujutro, Kupa je narasla na 773 centimetara. Iako je tijekom noći rasla brzinom od oko 10 cm na sat, u posljednjih par sati taj se rast smanjio na dva do tri centimetra po satu. Ako Kupa naraste do 830 cm, proglasit će se izvanredno stanje, javlja KAportal.

DUZS je u 13 sati izvijestio da vodostaji Kupe i Mrežnice trenutno stagniraju, dok je vodostaj rijeke Korane i dalje u porastu. Angažirane su sve komunalne službe, HGSS - stanice Karlovac i Ogulin sa svojim timovima za spašavanje iz vode, pripadnici civilne zaštite, djelatnici Hrvatskih voda te 200-tinjak vatrogasaca koji rade na ispumpavanju vode te punjenju, postavljanju i dostavljanju vreća s pijeskom stanovništvu radi sprječavanja prodora vode do obiteljskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je javljeno da su na području Plaškog noćas pripadnici Gorske službe spašavanja intervenirali u tamošnjim poplavljenim naseljima. Radio Mrežnica javlja da su vatrogasci JVP-a grada Karlovca i dugoreški Crveni križ morali prebaciti čamcem jednu ženu iz Gornjeg Mrzlog Polja koja je morala otići na dijalizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smirivanje situacije tek kasno popodne

U Logorištu nabujala Mrežnica prijeti kućama, podrumima, a dubina joj je u poplavljenim dvorištima i do 60 cm. Dobra je još noćas u Ogulinu prekrila ceste u centru grada jer je Đulin ponor, prirodni sifon, pun, a sinoć je zatvorena i cesta Duga Resa – Belavići.

U karlovačkoj ispostavi Hrvatskih voda rekli su ranije da su sve rijeke na karlovačkom području pri kraju ostvarivanja svog maksimalnog vodostaja te da se u kasnopopodnevnim satima očekuje smirivanje situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplava ima i na području Ličko-senjske županije: DUZS je javio da su na području Kosinja ceste poplavljene, ali nema ugroza za ljude i imovinu. U Otočcu te naseljima Ličko Lešće, Čovići, Prozor, Sinac vatrogasne ekipe rade na ispumpavanju objekata, a u pomoć su im upućena i 4 pripadnika Državne intervencijske postrojbe Zadar s 2 vozila i 9 pumpi za ispumpavanje vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK je izvijestio da su zbog poplava zatvorene ceste D23 Duga Resa-Belavići kod mjesta Šeketino Brdo, D36 Karlovac-Pisarovina u mjestu Koritinja, D42 u Ogulinu kod Oštarija i Đulinog ponora, ŽC3149 Husje- Donje Mekušje, ŽC3229 Staro Selo Topusko-Bjeljevina, ŽC5126 Pazarište-Plana i Pazarište-Podastrana, ŽC5163 Gospić-Lički Novi, ŽC5162 Smiljan-Novoselo i lokalna cesta LC65009 u mjestu Golubić kod Knina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo