36 cd-ova / Izlazi box set sa svim snimkama povijesne Dylanove turneje iz 1966.

Image
Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL

Snimke ne sadržavaju samo Dylanove izvedbe njegovih pjesama, nego i reakcije publike koja je bila neprijateljska nakon što je Dylan 1965. prešao na električnu gitaru

29.9.2016.
8:40
Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Box set sa čak 36 cd-a sa svim postojećim snimkama povijesne turneje Boba Dylana iz 1966. godine bit će objavljen 11. studenoga čineći vrijednu nadopunu prošlogodišnjem box setu sa Dylanovim studijskim snimkama iz 1965. i 1966., koji je sadržavao 18 cd-a.

"Bob Dylan: The 1966 Live Recordings" sadržavat će pjesme snimljene s mix pulta, pokretnih reportažnih kola i publike, objavili su Columbia Records i Legacy Recordings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok smo pretraživali arhive za izdanje "The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series Vol. 12", prošlogodišnji box set s Dylanovim studijskim snimkama iz sredine šezdesetih, bili smo trajno oduševljeni sa činjenicom kako su sjajne njegove žive snimke iz 1966., rekao je predsjednik Legacy Recordingsa Adam Block.

"Intenzitet Bobovih živih nastupa i njegova fantastična izvedba tih pjesama na koncertima pridodali su još jednu neporecivu komponentu u razumijevanju i cijenjenju glazbene revolucije koju je Bob Dylan pokrenuo prije 50-ak godina", dodaje Block.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj turneji, koja je uključivala koncerte u SAD-u, Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, Dylana su pratila četvorica glazbenika koji su kasnije bili poznati kao The Band - gitarist Robbie Robertson, pianist Richard Manuel, orguljaš Garth Hudson i pjevač i basist Rick Danko, kao i bubnjar Mickey Jones, te na dva američka koncerta bubnjar Sandy Konikoff.

Snimke ne sadržavaju samo Dylanove izvedbe njegovih pjesama, nego i reakcije publike koja je bila neprijateljska nakon što je Dylan 1965. prešao na električnu gitaru, čime je dotadašnja ikona folk glazbe razbjesnila folk čistunce, koji mu nisu mogli oprostiti što je u svoje pjesme "ugradio elektriku" svojstvenu rock glazbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika većina pjesama i nastupa na izdanju ‘Bob Dylan: The 1966 Live Recordings’ do sada nije bila objavljena ni u kojem formatu - ni službeno niti kao bootleg - i sada je dostupna po prvi puta", stoji u objavi.

Snimka koncerta u Manchesteru 17. svibnja 1966. objavljena je 1988. kao "Bob Dylan Live 1966 — The Bootleg Series Vol. 4", a mali broj drugih pjesama objavljen je na nekim drugim izdanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Box set, za koji se očekuje da će se prodavati za oko 150 dolara, uključivat će popratni tekst Clintona Heylina, autora knjige "Judas!: From Forest Hills to the Free Trade Hall: A Historical View of Dylan's Big Boo", koja se bavi Dylanovim svjetskim turnejama iz 1965. i 1966.

Svaki od 36 cd-a dolazi u omotu s fotografijama u boji preuzetih iz filmova "Dont Look Back" i "Eat the Document" koje je na toj turneji snimio D. A. Pennebaker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Columbia i Legacy također će objaviti snimku Dylanova koncerta održanog 26. svibnja 1966. u londonskom Royal Albert Hallu pod naslovom "The Real Royal Albert Hall 1966 Concert". Time će biti ispravljena dugotrajna greška zbog koje je koncert održan desetak dana ranije u Manchesteru objavljen pod naslovom "The Royal Albert Hall Concert".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo