Izjava ministrice Opačić će razbjesniti mnoge

13.2.2014.
17:52
VOYO logo

Opačić je pred Vladom komentirala glasine da su ministri ljuti na Rajka Ostojića jer 'samo on troši'.

"Ja sam više ljuta na one koji su nam ostavili mnoge utege u kojima se svi ponašamo kao ljudi koji imaju minimalac pa moraju razmišljati hoće li potrošiti na hranu ili će kupiti nekakvu kino ulaznicu. Svi mi trošimo na one najosnovnije potrebe", kazala je Opačić, pa dodala: "Dakle, ja sebe vidim otprilike kao i građani koji žive na minimalcu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ministrica je demantirala neka tumačenja da korisnici socijalne pomoći sukladno novom zakonu ostaju bez svojih nekretnina.

"Nije točno, to su pogrešna tumačenja. Riječ je o novom zakonu. Mi smo do sada dali 20-ak uputa prema socijalnim centrima kako bi postupali i tumačili zakon jednako. Zabilježba je nešto što vas ne ograničava u vašem vlasništvu i ona služi samo ako otkrijemo da nas je netko varao. Dakle samo da se u tom trenutku možemo naplatiti, a sve ostalo je pogrešno tumačenje zakona. Mi smo prije tri dana dali jedno tumačenje prema svim našim centrima. Jedino što mislimo da bi ta zabilježba mogla ići na drugu nekretninu, a ne na prvu i jedinu", rekla je Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo