ne propustite / Izgledajte kao prava zvijezda na fotografijama uz nekoliko trikova i novim Huaweijem Mate 40 Pro

Image
Foto: Promo

Mate 40 Pro dolazi s Huaweijevom trgovinom aplikacija AppGallery koja je brzo izrasla u treću najveću platformu za distribuciju aplikacija na svijetu

12.2.2021.
15:25
Promo
VOYO logo

Zavidite li prijateljima ili poznatim osobama na izvrsnim fotografijama na društvenim mrežama i pitate se kako ih napraviti? Možda ćete pomisliti da jednostavno niste fotogenični, ali to nije istina. Bez obzira želite li snimiti selfie ili će vas netko fotografirati, postoji nekoliko trikova za poboljšanje konačnog rezultata. Naučite ih uz Huawei Mate 40 Pro i nekoliko profesionalnih savjeta stručnjaka!

Pronađite savršene uvjete snimanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li snimanje selfija lako? Općenito govoreći, jest. Međutim, savršenstvo ovisi uglavnom o dva vanjska uvjeta:

1. Osvjetljenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor svjetlosti trebao bi biti ispred vas (prozor, svjetiljke i slično) Zašto? Kada se izvor svjetlosti postavi iza osobe fotografije nisu tako lijepe i jasne, a najčešći je problem na njima prejaki kontrast.

2. Čista pozadina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prljava kuhinja ili hrpa rublja nisu baš atraktivni. Uredite pozadinu i riješite se nereda. Čisti zid ili lijep, zanimljiv interijer sigurno će dodati vrijednost vašoj fotografiji.
Štoviše, pozadina je također važna prilikom primjenjivanja beauty filtera. Što je pozadina čišća, kamera preciznije prepoznaje vaše lice i preciznije stavlja "masku".

Sve ste podesili? Prijeđimo na vaš make-up. Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo se možda čini suvišnim u eri naprednih foto načina i filtera te pametnih telefona koji popravljaju ili čak dodaju šminku. Međutim, što bolje pripremimo kožu prije fotografiranja, AI će imati manje posla i krajnji će rezultat biti prirodniji.

O čemu trebate voditi brigu prilikom šminkanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Nanesite odgovarajući primer

Briga o nanošenju odgovarajućeg primera prije nanošenja šminke na lice je vrlo važna. Pogotovo nakon 21. godine kada koža ne stvara dovoljno hijaluronske kiseline, primer za šminkanje zasigurno će nam pomoći u postizanju boljeg izgleda. Postoji nekoliko izbora primera koji mogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• produžiti postojanost šminke i iznenaditi vas mat rezultatom.

• dati vašoj koži sjaj koji će ju naglasiti ili zagladiti. Highlighteri fokusiraju više svjetla na lice, čineći kožu sjajnijom i mlađom, dok smootheri poravnavaju strukture kože i često se kombiniraju s drugim primerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se suočite s izazovom odabira primera, razmislite o njegovoj glavnoj funkciji i rezultatima koje želite postići. Najbolje je da je primer trajan, jer ostale učinke možete postići u sljedećim koracima nanošenja šminke.

2. Postavite temelje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada postaje malo teže, ali dobar puder je definitivno neophodan alat svakog make-up artista. Pokušajte posegnuti za onima koji daju prirodan blistav izgled. No, kako odabrati pravi ton za sebe?

Uskladite boju pudera s vratom kako biste izbjegli neobičnih linija koje će odsjeći čeljust od ostatka tijela. Boja kože trebala bi biti dosljedna tako da kamera može prirodno ispraviti neke pogreške koje su se mogle pojaviti tijekom nanošenja šminke ili lošijeg osvjetljenja. Ostalo će obaviti umjetna inteligencija dodavanjem konture ili boje na obraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ne zaboravite na oči

Oči su ogledalo našeg lica, pa je važno posvetiti neko vrijeme ovom području. Ako želite da vaše oči na fotografiji izgledaju glamurozno, trebali biste ih vješto naglasiti i obratiti pažnju da ih ne našminkate previše. Crni tuš u gornjoj liniji trepavica i maskara naglasit će vaše oči točno onoliko koliko želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koža oko očiju, ujednačena puderom pravilno odabrane nijanse, omogućit će prirodnije AI retuširanje. Štoviše, jasne kontura očiju s crnim tušem i maskarom će kamera lakše uhvatiti kao ključne točke na fotografiji, dok će umjetna inteligencija zgusnuti vaše trepavice ili promijeniti boju šarenice.

Šminkanje gotovo? Ajmo fotografirati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad kad ste spremni, zadivite svoje pratitelje na društvenim mrežama konačnim rezultatom i napravite sjajan selfie s Huaweijem Mate 40 Pro.

Najnoviji Huawei flagship donosi novu generaciju Ultra Vision Selfie kamere koja je ultra-širokokutna kamera i Swing Gesture senzor. Štoviše, prednja kamera Huaweija Mate 40 Pro odlikuje se velikom rezolucijom i širokokutnim objektivom za selfie fotografije visoke razlučivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji poput teksture kože, pramenova kose i trepavica su precizno prikazani kako bi se stvorili impresivni selfiji koji prikazuju vašu pravu ljepotu. S tri podržana vidna polja, korisnici mogu lako uklopiti u kadar sve što žele, bilo da je riječ o skupnoj fotografiji, pejzažu na koji naiđu tijekom šetnje ili raskoši prirode.

Algoritmi korekcije izobličenja lica ispravljaju promjene uzrokovane ultra-širokom lećom, osiguravajući da snimljena fotografija vjerno prikazuje stvarni izgled subjekta. A uz pravilni make-up vaši će selfiji biti još impresivniji! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata ponuda aplikacija u AppGallery trgovini

Mate 40 Pro dolazi s Huaweijevom trgovinom aplikacija AppGallery koja je brzo izrasla u treću najveću platformu za distribuciju aplikacija na svijetu. Dostupna je u više od 170 zemalja s 500 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Korisnici u trgovini mogu pronaći pregršt globalnih, ali i velik broj lokalno popularnih aplikacija. U trgovini su otprije dostupne brojne aplikacije koje su dobro poznate hrvatskim korisnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U AppGallery-ju je moguće pronaći važne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a, a tu je i napredna bankarska aplikacija Erste Banke – Keks Pay, kao i domaći digitalni novčanik Aircash. Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, MAXtv-a, Bonbona, A1, Tomata, Tele2 i Optima telekoma.

Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo