Izdali su nas, u ožujku masovni prosvjed

Sve seljake koje je država zakinula za poticaje Hrvatski seljački savez Vukovarsko-srijemske županije poziva na još veće prosvjede u ožujku.

19.2.2010.
15:19
VOYO logo

"S drugim seljačkim udrugama dogovorili smo se da ćemo u ožujku organizirati velike prosvjede, na koje pozivamo sve seljake koji misle da ih je država zakinula. Točan datum prosvjeda, mjesto i način nećemo objaviti do posljednjeg trenutka jer imamo loše iskustvo s prošlogodišnjim prosvjedom i blokadom prometnica, koji je propao jer se policija dobro pripremila i blokirala naše traktore i izbacila nas s prometnica, a prosvjedovanje u polju nije imalo nikakva smisla. Zato ćemo se ove godine bolje pripremiti jer lani su nas izdali i neki državni dužnosnici u koje smo vjerovali", rekao je na konferenciji za novinare Tomislav Pokrovac, predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije, piše Večernji list.

Dodao je da je ova seljačka udruga od sada neovisna o političkim strankama jer se pokazalo kako je tijesna suradnja s HSS-om dala loše rezultate po seljake, jer nekima u HSS-u bila je važnija politika "i udobna fotelja" nego interesi seljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato svi oni koji misle da im država duguje nešto od poticaja, neka nam se u ožujku pridruže na prosvjedu. Država nam duguje 205 milijuna iz 2008., pa nešto i iz 2007. što je obećala isplatiti prošle godine, ali ništa od toga. Zato smo i prosvjedovali. Prema našoj računici država je hrvatskom seljaku dužna gotovo dvije milijarde kuna", tvrdi Pokrovac dodajući da ih je država "navukla" na poticaje, a sada ih uskraćuje, pa seljaci ne mogu plaćati svoje obveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo