Država im platila skupe tečajeve, a oni sad novac zarađuju u fušu?

24.2.2014.
9:15
VOYO logo

U Ministarstvu graditeljstva su za Jutarnji list potvrdili kako je petero njihovih zaposlenika završilo program izobrazbe za provođenje energetskih pregleda. Riječ je o edukaciji u trajanju od 40 sati za prvostupanjski tečaj, a postoje dva stupnja od kojih svaki košta 6 do 8 tisuća kuna.

"Imamo podatak da je petoro djelatnika Ministarstva tijekom svog godišnjeg odmora završilo programe izobraze o vlastitom trošku te nakon toga pribavilo ovlaštenje", kazali su u Ministarstvu graditeljstva, te objasnili da bi nezakonito bilo to da su njihovi zaposlenici počeli obavljati energetske preglede bez da im je 'čelnik državnog tijela' to odobrio, a u ovom slučaju je to ministrica Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako u ministarstvu ipak nisu sigurni jesu li njihovi djelatnici izdavali certifikate, najavili su pokretanje istrage.

"Nitko od petero djelatnika Ministarstva koji imaju ovlaštenje za provođenje energetskih pregleda i energetskog certificiranja zgrada nije takvo odobrenje ni zatražio ni dobio. Ministarstvo će izvršiti nadzor nad izdanim certifikatima i ukoliko se pokaže da je netko od djelatnika Ministarstva prekršio odredbe zakona pokrenuti će se stegovni postupak", poručili su iz ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su zaposlenici ministarstva izradili ijedan certifikat, teško su prekršili zakon, a ako su dobili dozvolu ministrice za taj posao, znači da je Ministarstvo samo sebe svjesno dovelo u sukob interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo